HIZLI VE ÖFKELİ 7

Konu: Hız üzerine kurulmuş, fenomen haline gelen film serisinin son halkası Hızlı ve Öfkeli 7’de Vin Diesel, Paul Walker ve Dwayne Johnson yeniden bir araya geliyor.

Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky ve Lucas Black’in de yeniden rol aldığı olağanüstü başarılı serinin bu bölümünü James Wan yönetiyor. Filmin oyuncu kadrosuna Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel ve Kurt Russell gibi uluslararası aksiyon yıldızları da katılıyor. Senaryosu Chris Morgan tarafından yazılan filmin yapımını yine Neal H. Moritz, Vin Diesel ve Michael Fottrell üstleniyor.

Benim arkadaşlarım yok. Ailem var.

Bu sözcükler Hızlı ve Öfkeli serisinin özünü, birlikte geçirdikleri yedi film boyunca sıkı bir bağ kuran beyaz perdedeki karakterlerden ve oyunculardan oluşan sadık ekibi, film yapımcılarını ve teknik ekibi çok iyi anlatıyor. 15 yıl önce ilk başladığında kimse Los Angeles’ın Doğu’sundaki sokak yarışçılarından oluşan bir ekibin hikayesinin kaderinin tüm zamanların en popüler ve sürekli sinema filmi serilerinden biri olacağını kimse öngörememişti.
Şimdi Hızlı ve Öfkeli 7, devam eden destanda bugüne kadarki en iyi, en büyük ve en tatmin edici Hızlı ve Öfkeli filmiyle çok büyük bir başarıyla geliyor. Hızlı ve Öfkeli ailesinde, beyaz perdede, kamera arkasında olan ve kendilerini tüm dünyadaki engin ve çok yönlü hayranların arasında gören herkes için: Bu film özel.
2000 yılında vasat bütçeli bir film, genç ve geleceği parlak oyuncularla yapıma başlamıştı. Biraz da Vibe dergisinin sokak yarışları kulüpleri konusundaki makalesinden ilham alan aksiyon gerilim Doğu Los Angeles’taki yeraltı yarış sahnesinde yer alan, turbo şarjlı modifiye sokak yarışçılarının tutkusunu karşılamak üzere düşük seviyeli soygunlarla uğraşan bir ekibin serüvenlerini aktarıyordu. Kanunsuz bir şekilde yaşayıp süren gençlerden oluşan korkusuz destan, 2001 yazının sıradışı hiti olan ve dünya çapında 207 milyon dolar gişe hasılatı yapan Hızlı ve Öfkeli olacaktı.
Universal Pictures’ın rekorlar kıran serisi, giderek büyüyen, güçlü izleyicilerle başarılı bir şekilde devam eden tutkuyla dolu altı film boyunca 2,4 milyar dolar hasılatla stüdyonun en kârlı ve en uzun süre devam eden serisi olmuştur. Etkileyici bir şekilde sosyal medya platformlarında, filmleri ve oyuncuları takip eden hayranlarıyla en büyük, aktif film serisi olmuştur.
Ailenin özüne sıkı bir şekilde bağlı olduğu Hızlı ve Öfkeli serisi, yolculukları şaşırtıcı duygusal derinliklerin kilidini açmaya devam eden bu zorlayıcı karakterleri takip eden sinema izleyici için bir mihenk taşı olmuştur. Sokak yarışçısı kanunsuzların Japonya’dan Meksika’ya, Dominik Cumhuriyeti’nden Brezilya’ya, Kanarya Adaları’ndan Büyük Britanya’ya kadar uzak yerlerdeki imkansıza yakın başarılarını içeren bir fenomene dönüşmüştür.
Vizyon tarihi: 3 Nisan 2015
Yönetmen: James Wan
Senaryo: Chris Morgan
Karakterlerin Yaratıcısı: Gary Scott Thompson
Yapımcılar: Neal Moritz, Vin Diesel, Michael Fottrell
Sorumlu Yapımcılar: Samantha Vincent, Amanda Lewis, Chris Morgan
Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson,Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky, Lucas Black, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel ve Kurt Russell

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Köfte Yağmuru - Cloudy With A Chance Of Meatballs (2009) Rec 2 (2010) Alita: Savaş Meleği - Alita: Battle Angel (2019) Panzehir (2014) Tinker Bell ve Canavar Efsanesi - Tinker Bell and the Legend of   the Never Beast (2015) ZİR-İ CİN (2022)

Leave a comment