HİSSE-İ ŞAYİA KOZYATAĞI TURNESİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gazanfer Özcan’ın vefatının yıldönümünde, Hisse-i Şayia adlı oyunuyla Kozyatağı Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde,  17 Şubat 2017 Cuma günü seyirci karşısına çıkıyor.

Hisse-i Şayia adlı oyun, Gazanfer Özcan’ın lisede Bican Efendi rolüyle ilk kez sahneye çıktığı oyun olarak biliniyor.

HİSSE-İ ŞAYİA(BİR EVLİLİK KOMEDİSİ)
Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan (“hissei şayia”) karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor. Şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor. İ. Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunda; Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz ve Zihni Göktay rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçinde Yaşadığım Deri - La Piel Que Habito - The Skin I Live In (2011) İlk Kurşun - First Kill (2017) Ölümcül Snowboard - Let it Snow (2021) Kahraman Prens: Sualtı Maceraları - The Underwater Adventures of Sadko (2019) Kabile - The Tribe (2015)

Leave a comment