İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 2012-2013 tiyatro sezonunda repertuarına kattığı Hıdrellez oyunu ilk kez Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyircilerin karşısına çıkıyor. Firuze Engin’in yazdığı Ali Yaylı’nın yönettiği müzikli oyun Hıdrellez, 7 Haziran 2013 Cuma günü saat 20.30’da sahnelenecek.

Hıdrellez, Meriç nehri kıyısında yaşayan coşkulu “Romanlar”dan hüzünlü bir aşk öyküsü anlatırken, ruhu ne kadar özgür olursa olsun, sevdiğinin gönlünde tutuklu kalan genç bir kızın çaresizliğini ve yalnızlığını konu alıyor. Oyun, bir dönemin siyasi acılarına da tanıklık ederken Romanlar’ın bugüne kadar bilinen şenlikli yüzü ve şıkırtılı hayatlarının aslında ne kadar yoğun, derin yaşanmışlıklar içerdiği ilk kez Hıdrellez’le sahneye taşınıyor.

Dramaturgluğunu Hatice Yurtduru’nun, koreografisini Ahmet Öğren’in müziğini Ayhan Küçükboyacı’nın (Balık Ayhan), sahne tasarımını Barış Dinçel’in kostüm tasarımını Canan Göknil’in ışık tasarımını Murat Özdemir’in efekt tasarımını Kadir Arlı’nın yaptığı oyunda; Elçin Atamgüç, Şenay Bağ, Gürol Güngör, Vildan Türkbaş, Engin Akpınar, Melike Altınbaran, Melahat Abbasova, Esra Ülger, Radife Baltaoğlu, Emrah Can Yaylı, Özgür Dağ, Reha Kadak, Hüsnü Demiralay, Ozan Tura, Ceysu Aygen, Merve Keleş, Fahri Kıncır, Ertuğrul Postoğlu, Hamit Erentürk, Murat Güreç, Senem Oluz, Reyhan Karasu, Özge Midilli rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hızlı ve Korkusuz - Vehicle 19 (2014) Hain - Il Traditore – The Traitor (2019) Ben, Tonya - I, Tonya (2018) Dr. Seuss Loraks - Dr. Seuss’ Lorax (2012) Eyvah Annem Dağıttı - Bad Moms (2016) Kavşak (2010)

Leave a comment