Abdulkadir Öztürk eserlerini 21 Kasım – 19 Ocak 2012 tarihleri arasında Nişantaşı’nda Tem Sanat Galerisi’nde  sergileyecek.

Sanatçı heykellerini şekillendirirken insan figürlerini gizler; içiçe giren formlar soyutlaşır. İnsan evrelerini anlatan bu heykeller arkaik dönem kültürünü günümüz sanatı ile birleştirir. Öztürk’ün idollerindeki düşünsel arayışlar çağımızın sorunlarının, düşüncelerinin yansımasıdır. İnsanın görselliği ve estetiği soyut formlarla ifade edilir. Her heykelin kendi görselliği içinde bir hikayesi vardır; zaman ve  boşluk gibi soyut kavramlar Abdulkadir Öztürk’ün farklı formlarında  sanatçının yazı dilini oluşturur.

Abdulkadir Öztürk’ün heykellerinde  boşluk hiçbir zaman sınırlı değildir. Sonsuzluğun bir bütün oluşu heykellerde boşluğun içinde yer alır; boşluğun heykel içine girişi formlarla sonsuzluğun bütünleşmesini sağlar.

Heykellerdeki ifadeler farklılık içerisinde insanların yaşam biçimlerini anlatır; dolayısıyla, zaman ve boşluk içinde kaybolmazlar. Öztürk heykellerini çağdaş formlar içinde çözümler; iç boşluklara anlamlar yükler. Dış bükeylerde ışığı yüzeylere yayar ve keskin çizgiler heykellerin derinliklerinden diğer yüzeylere geçer, boşluklar içinde ışıklar heykele yansır. Heykelde estetik anlatımlar insana huzur verir, onu doyuma ulaştırır. Sanatçı heykelin plastik değerlerini çok önemser.

Çok değişik malzemeyi aynı mükemmellikte işleyen Abdulkadir Öztürk’ün, sergide, bronz, ağaç, serpantin ve bazalt taşı heykelleri yer alacak.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632345937289″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nadide Hayat (2015) Patron Mutlu Son İstiyor (2014) Büşra  (2010) Mulholland Çıkmazı - Mulholland Drive (2020) Temmuz Soğuğu - Cold in July (2014) Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2022)

Leave a comment