İlk Sinema Biletim Projesi ile Çocuklar Sinemayla Tanıştı

“Herkes İçin Sinema” mottosuyla film izleme kültürünü Türkiye’nin her köşesine yaymak için çalışan CGV Mars Entertainment Group, hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projesi “İlk Sinema Biletim” kapsamında 13 ilde yaklaşık 2 bin 5 yüz çocuğun ilk sinema heyecanına ortak oldu.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına “Herkes için Sinema” mottosu ile yön veren CGV Mars Entertainment Group, daha önce hiç sinemaya gitmemiş veya ekonomik dezavantajlar sebebiyle sinemaya erişimi çok kısıtlı olan çocukları beyazperdeyle tanıştırıyor. Bu çerçevede “İlk Sinema Biletim” projesini hayat geçiren CGV Mars Entertainment Group, Eylül 2018 tarihinden bu yana Türkiye’nin dört bir yanında özel gösterimler gerçekleştirerek çocukların ilk sinema heyecanına ortak oldu.

Çocukların sosyal ve kültürel yaşama katılımına destek olmak hedefiyle devam eden bu önemli proje için çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği yapan CGV Mars Entertainment Group, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere 13 ilde Cinemaximum’larda düzenlenen özel gösterimlerde, 7-13 yaş arasında yaklaşık 2 bin 5 yüz çocuğa ilk kez bir filmi sinemada seyretmenin mutluluğunu yaşattı.

CGV Mars Entertainment Group’un İlk Sinema Biletim Projesi kapsamında çocuklarla buluştuğu iller arasında Van, Şanlıurfa, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Çorum, Adana, Samsun, Eskişehir, Bursa, Ankara ve İstanbul yer aldı.

“İlk Sinema Biletim” projesi ile çocukların sosyalleşmesinde, toplumla diyaloglarının güçlenmesinde, hayal güçlerinin ve sanatsal bakış açılarının gelişmesinde önemli rol oynayan sinema kültürünün, genç kuşaklarda yeşermesine katkı sağlamayı amaçlayan CGV Mars Entertainment Group, önümüzdeki günlerde özel gösterimleri yeni illere de taşıyarak sürdürmeyi hedefliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
4N1K Düğün (2021) Mar (2012) Cenazemize Hoş Geldiniz (2023) Düşlerin Terzisi - The Dressmaker (2015) Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (2014) Aşk Kırmızı (2013)