HER YAŞTAN ÖĞRENCİNİN
KARNE HEDİYESİ
hep kitap OLSUN!

hep kitap, yorucu bir okul döneminin ardından çocukları sömestr tatilinde kitap okuyarak hem dinlenmeye hem de sınırsız hayal dünyalarının kapılarını aralamaya davet ediyor! hep kitap’ın ödüllü Sanata İlk Adım dizisi, Ben Bir Küçük Sanatçıyım dizisi ile Altınkanat Okulu, Komiser Gordon, İlk Dava ve Komiser Gordon, Son Dava kitapları ve daha niceleri, dünyalarını zenginleştirmek için kitapçılarda çocuk okurları bekliyor.

 

ALTINKANAT OKULU
Altınkanat Okulu, bütün öğrencileri kuş olan Altınkanat Okulu’nun, kanatları olmayan tek öğrencisi Pofuduk’un birbirinden eğlenceli üç macerasından oluşuyor. Büyük bir şehirde yaşayan minik sincap Pofuduk okulunu çok seviyordur. Müzik öğretmeni olan annesi başka bir yerde iş bulunca taşınmaları gerekir. Bu önemli haberi duyunca Podufuk çok şaşırır. Pofuduk öğrenim hayatına annesinin görev yapacağı Altınkanat Okulu’nda devam edecektir. Bütün öğrencilerinin kuş olduğu bu okulda kanatları olmayan tek öğrenci Pofuduk olacaktır. Öğretmen, yazar ve çevirmen Ari Çokona’nın çocuklar için kaleme aldığı, An-su Aksoy’un resimlediği Altınkanat Okulu, 6 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

 

SANATA İLK ADIM DİZİSİ
Samimi, akıcı ve masalsı diliyle çok sevilen Mavisel Yener’in, çocukları sanatın farklı disiplinleriyle tanıştıran Sanata İlk Adım Dizisi’nde üç kitap yer alıyor. Şiir Sevenler Parmak Kaldırsın edebiyatın ve şiirin doyumsuz tadını; Kedi Sevenler Buraya Toplansın plastik sanatların ölümsüzlüğünü; Oyun Sevenler Şapka Taksın ise sahne sanatlarının vazgeçilmezliğini masalsı bir dille anlatıyor. Dizinin birbirinden güzel resimleri Esra Uygun’un imzasını taşıyor. Okurunu sanatla buluşturup eleştirel ve yaratıcı düşünceyi destekleyen, sürükleyici, eğlenceli diliyle Sanata İlk Adım Dizisi, 6 yaş üstü tüm okurlara hitap ediyor. 2018 Hans Christian Andersen Ödülü Türkiye adayı Yener’in Sanata İlk Adım Dizisi, Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı (KYÖV) tarafından verilen Çocuk Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

BEN BİR KÜÇÜK SANATÇIYIM DİZİSİ
Dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in yayımladığı Marion Deuchars’ın hazırladığı Gel Beraber Resim Yapalım ve Gel Beraber Parmak Baskı Yapalım, geçen yıl hep kitap aracılığıyla Türkiye’deki küçük okurlarla buluştu. Ben Bir Küçük Sanatçıyım dizisi, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını zenginleştirecek birbirinden eğlenceli aktiviteler sunuyor. Çocuklara, sanatın ne olabileceğini, nasıl yapılabileceğini, yıllar içinde insanlık için ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlatan Gel Beraber Resim Yapalım’da yer alan yönergelerle küçük sanatçılar, Mona Lisa’nın gülüşünü tamamlayabilir ya da misket, tepsi, boya ve kâğıt kullanarak Jackson Pollock tarzı işler yapabiliyorlar. Gel Beraber Parmak Baskı Yapalım ise; parmak baskıyla kuş, yüz ifadesi ve bisiklet çizimlerinin nasıl yapılabileceğini tarif ederken resim yapmanın farklı ve şaşırtıcı yollarını göstererek çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını zenginleştiriyor.

KOMİSER GORDON, İLK DAVA ve KOMİSER GORDON, SON DAVA
Kuzey edebiyatının önemli ve ödüllü çocuk kitabı yazarları arasında yer alan Ulf Nilsson’un yazdığı, Gitte Spee’nin resimlediği Komiser Gordon, İlk Dava ve Komiser Gordon, Son Dava kitapları okul dönemindeki çocukları yepyeni maceralara çağırıyor. Kurbağa dedektif Komiser Gordon İlk Dava’da ormanda fındıkları çalan hırsızın peşine düşerken, Son Dava’da ormanda yaşanan garip olayların gizemini çözmeye çalışıyor. Harika dili ve hayata dair ilham veren fikirleriyle Komiser Gordon dizisi çocuklara şimdiden edebiyattan alınan hazzı tatma imkânı veriyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ayakta Kal (2009) Başkalarının Çocukları - Other People's Children (2023) İçten Gelen - From Within (2009) Ay Lav Yu (2010) Mahlûkat (2022) Prometheus (2012)