YILIN EN İDDİALI AŞK FİLMİNDEN ÜÇ MUHTEŞEM GALA
“Her Prens Beyaz Atlı Değildir!” sloganıyla bayramın 2. Günü vizyona giren yılın en iddialı aşk filmi ve ilk romantik-komedisi “Aşk Nerede?”  biri İstanbul’da diğeri Antalya’da yaptığı iki gala ile izleyenlerden tam not aldı. Aşk Nerede filmi, 3. galasını da bu yıl 5. si düzenlenen Bodrum Yerli Filmler Haftası’nın açılış filmi olarak yapacak. İstanbul ve Antalya galasına katılan bir çok ünlü isim, protokol ve seyirci, filmde hem çok eğlenip güldüklerini, hem de bol bol ağlayarak gözyaşlarına hakim olamadıklarını söyledi.
Senaristliğini ve yönetmenliğini “Vay Başıma Gelenler” film serilerinden tanıdığımız Semra Dündar’ın yaptığı, başrollerini Ayça Erturan ve Faik Ergin’in paylaştığı filmin İstanbul galasına katılan Bülent Emrah Parlak, Birce Akalay, Atalay Demirci, Afrikalı Ali, Hop Dedik Ayhan, Dilek Serbest, Jale Arıkan, Yıldırım Memişoğlu, Burak Can gibi ünlü isimler, filmden çok etkilendiklerini, uzun süredir böyle sıcak böyle samimi ve inandırıcı bir film izlemediklerini dile getirdi. Ünlü stand up-çı ve oyuncu Atalay Demirci ise filmin müziklerine ve anlatımına hayran kaldığını özellikle belirterek, “filmin duygusal sahnelerinde gözyaşlarıma hakim olamadım, bu kadar ağlatmasaydı iyiydi” diye serzenişte bulundu.
Tamamı Antalya’da çekilen filmin coşkulu geçen Antalya galası öncesi, film ekibi ve oyuncular Antalyalılarla söyleşideyken, bir de sürpriz yaşandı. Söyleşi esnasında, Ayça Erturan’ı, BKM Çok Güzel Hareketler’den bu yana yakın arkadaşı olan İbo ( İbrahim Büyükak )  arayınca olanlar oldu. Telefonu açıp İbo’ya emri vaki yapan Ayça Erturan “canlı yayında Antalyalıların karşısındasın İbo! hadi konuş” deyip telefonu mikrona tuttu. Antalyalıları selamlayarak onlara telefondan şakalar yapan İbo’ya, Antalyalılar tarafından büyük bir tezahürat ve alkış koptu. İbo’nun doğaçlama telefon bağlantısı ve Ayça Erturan’ın esprileriyle çok sıcak bir ortamda devam eden söyleşinin ardından protokolle ve Antalya halkıyla birlikte film izlendi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başta olmak üzere filmi izleyen birçok kişinin ve protokolün, zaman zaman bol bol kahkaha attığı, bazı sahnelerde de gözyaşlarını silerek filmi izledikleri gözlerden kaçmadı. Antalya’lıların yoğun ilgi gösterdiği filme yorumları ise genel olarak şöyle oldu: “Biz bile Antalya’nın bu kadar güzel bir kent olduğunu bilmiyorduk, bilsek de unutmuşuz. Bu film, bize Antalya’yı yeniden sevdirdi…”
Filmin son ve 3.galası ise 29 Eylül Salı günü Bodrum Kalesi’nde kalabalık bir halk ve sinemaseverlerle birlikte yapılacak. Aşk Nerede, 5 yıldır düzenlenen Bodrum yerli Filmler Haftası’nın açılış filmi olacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mezeci Çırağı (2017) Frantz (2016) Güzel ve Çirkin - Beauty and the Beast (2012) Sadakat Yolunda - Megan Leavey (2017) 10x10 (2018) Kızıl Serçe - Red Sparrow (2018)

Leave a comment