İstanbul Üsküdar Salacak’ta doğup büyüyen Fatih Hacıosmanoğlu, Chicago’daki Dominican Üniversitesi’nde Sinema, Tiyatro ve İşletme eğitimi aldı. Mezuniyetinin ardından Chicago Second City Tiyatrosunda doğaçlama ve Chicago Sinemacılar Birliğinde sinema çalışmalarına katıldı. Üç farklı karakteri canlandırdığı ‘Trio’ adlı tiyatro oyunu ile ilk sahne tecrübesini yaşadı. Ardından “Bernardo” karakterini canlandırdığı “Batı Yakasının Hikayesi” müzikalinde yer aldı. İlk sinema filmi tecrübesini Jack Nicholson ile “Hoffa” adlı filmde çalışarak edindi. Senaristliğini ve yönetmenliğini de üstlendiği “Taş Yastık” adlı ilk uzun metraj sinema filmi Polonya’dan Japonya’ya birçok Uluslararası festivale katıldı ve ödüller aldı. Russel Crowe’nun yönettiği “Son Umut” filminin oyuncularından bir Türk karakteri canlandıran Steve Bastoni’ye danışmanlık yaptı. Halen İTÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde Sinema ve Tiyatro dersleri veren başarılı yönetmen Fatih Hacıosmanoğlu, ikinci uzun metraj olarak çektiği On Adım adlı filmde hem başrolü üstlendi hemde filmin yönetmenliğini yaptı.
Dünya Prömiyeri VI. MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’nde gerçekleşen On adım filminin konusu ise şöyle; Amerikalı kadın yönetmen Tina, yeni sinema filmini çekmek ve yıllardır görmediği oğlu Hakan ile bir araya gelmek için İstanbul’a gelir. Fakat yapımcının kendisini yüzüstü bırakması ile Tina çareyi bir kafede bulaşık yıkayan Ayvaz adlı bir oyuncudan destek almakta bulur. Tina ve sadık asistanı İlhan ile mafyaya kumar borcu olan Ayvaz fırtınalı bir gecenin ardından çekecekleri filmin umuduyla küçük bir sahil köyüne sığınırlar. Ekibe Tina’nın oğlu Hakan ve onun nişanlısı Hale’nin de katılmasıyla gerçek ile hayal arasındaki ince çizgi yavaş yavaş kaybolmaya başlar.

OYUNCULAR
FATİH HACIOSMANOĞLU (AYVAZ)
DIANE CALDWELL (TINA)
BURAK ÜZÜMKESİCİ (HAKAN)
ZELİHA GÜRSOY (HALE)
SARPER İLHAN (İLHAN, PALYAÇO)
ÖZGÜR ATKIN (TAKSİ ŞOFÖRÜ)
BURAK ÇİMEN (HAŞMET)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Godzilla (2014) Soluksuz Gece - Nuit Blanche - Sleepless Night (2012) Beni Adınla Çağır - Call Me By Your Name (2018) Sessiz Kız - A Quiet Girl (2023) Bebeğin Laneti - Curse of the Witch's Doll (2019)