İddialı bir yerli gerilim filmi geliyor!

Korku-gerilim türündeki ‘Helak: Kayıp Köy’ filminin çekimleri Aksaray’da başladı. Büyük bölümü yeraltı şehirlerinde geçen film, farklı atmosferiyle ön plana çıkıyor

Türk sinemasında popülerliği gitgide artan korku-gerilim filmlerine bir yenisi daha ekleniyor. 30 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak olan ‘Helak: Kayıp Köy’ filmi, bu türün en dikkat çekici
örneklerinden biri olmaya aday. Filmde; hırslarının esiri olmuş bir ailenin, işledikleri suçu
gizlemek için kaçarken sığındıkları köyde başlarına gelen olaylar anlatılıyor.

DÜNYADA KABİR AZABI
Kabir azabının metaforlaştırılarak anlatıldığı filmde; kötüler, işledikleri suçun bedelini ödüyor.

Filmin oyuncu kadrosunda; Soydan Soydaş, Ömer Güney, Tuğçe Aksum, Süleyman Kabaali, Poyraz Yılmaz ve Alpay Aksum gibi isimler yer alırken, ünlü oyuncu Fırat Tanış da filmde konuk oyuncu olarak rol alıyor. Çekimleri Aksaray ilindeki yeraltı şehirlerinde devam eden filmin yönetmenliğini Özgür Bakar yapıyor. Bakar, bu yıl ‘Ammar’ ve ‘Azazil’ adlı iki korku filmiyle 300 bin seyirciye ulaştı.

Korku türünde ciddi bir hayran kitlesi olan Bakar, ‘Helak: Kayıp Köy’ü ustalık eseri olarak görüyor.

‘ULUSLARARASI KALİTEDE’
Türk korku sinemasının sadece cin ve benzeri varlıklara sıkıştırıldığını ifade eden Bakar; filmde görünmeyenbilinmeyen varlıklar yerine, tamamen dini referanslar üzerinden bir gerçeklik kurduklarını söylüyor. Filmin yapımcısı Bilal Kalyoncu ise ‘Helak: Kayıp Köy’ün uluslararası kalitede çekildiğini ve tüm İslam coğrafyasında gösterileceğini belirtiyor. Aksaray’ın doğal bir film platosu olduğunu söyleyen Bakar, özellikle yeraltı şehirlerindeki atmosferin gerilim dozajını artırdığını ve bunun da işlerini kolaylaştırdığını ifade ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gölge ajan - Shadow (2023) F Tipi Film (2012) Rubinin Ailesi - El Ruby House (2023) Venüs'te Görüşürüz - See You on Venus (2023) Bulmaca Kulesi (2019) Selvi Boylum Al Yazmalım (2010)

Leave a comment