HAYAT SANA GÜZEL (THE CHANGE-UP)

Özet: Yönetmenliğini David Dobkin’in (Wedding Crashers/Davetsiz Çapkınlar) yaptığı, senaryosunu Jon Lucas ile Scott Moore’un yazdığı (The Hangover/Felekten Bir Gece) ve yapımcılığını Neal Moritz’in (Fast & Furious/Hızlı ve Öfkeli, Click) üstlendiği ‘Hayat Sana Güzel’in (The Change-Up) baş rollerini Ryan Reynolds ve Jason Bateman paylaşıyor.

Birlikte büyüyen Mitch (Reynolds) ve Dave (Bateman), çok yakın iki arkadaştır ama yıllar içinde yavaş yavaş birbirlerinden kopmuşlardır. Dave evli, üç çocuk babası ve çok çalışan bir avukatken; Mitch hiç evlenmemiş, hoşlandığı bir sorumlulukla hiç karşılaşmamış, doğru düzgün çalışmayan bir erkek çocuktur. Mitch’e göre Dave’in her şeyi vardır, güzel karısı Jamie (Leslie Mann), ona tapan çocuklar ve prestijli bir hukuk şirketinde yüksek maaşlı bir iş. Dave’e göre ise, Mitch’in zorunluluk ya da önemli şeyler içermeyen stressiz hayatını yaşamak, hayal gibi bir şeydir.

Dışarıda içerek geçirdikleri bir gecenin ardından, Mitch ve Dave birbirlerinin bedenlerinde uyanır. Dehşete düşen iki arkadaşın dünyaları altüst olur.

Rutin işlerinden ve alışkanlıklarından kurtulmalarına rağmen, kısa bir süre sonra ikisi de birbirlerinin hayatının bir zamanlar
dışarıdan gördükleri gibi güllük gülistanlık olmadığını keşfeder. Olayları daha da zorlaştıran ise Dave’in seksi yardımcısı Sabrina (Olivia Wilde) ve Mitch’in ayrı yaşayan babasıdır (Alan Arkin). Zaman aleylerine işlerken, Mitch ve Dave eskiden sahip oldukları
şeyleri geri almanın bir yolunu buluncaya dek, birbirlerinin hayatlarını tamamen mahvetmemek için komik bir mücadelenin içine
girer.
Yönetmen: David Dobkin
Senaryo: Jon Lucas & Scott Moore
Yapımcılar: Neal H. Moritz, David Dobkin
Uygulayıcı Yapımcılar:Joe Caracciolo Jr., Ori Marmur, Jeff Kleeman, Jonathon Komack-Martin
Oyuncu Kadrosu: Ryan Reynolds, Jason Bateman, Leslie Mann, Olivia Wilde ve Alan Arkin
Gösterim Tarihi: 30 Eylül 2011

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
4N1K Düğün (2021) Dehşetin Yüzü 2 - The Nun II (2023) Adalet Oyunu (2011) Eğer Yaşarsam - If I Stay (2014) Çakma Polisler - Let’s Be Cops (2014) Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu - Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Leave a comment