“HAYATBOYU” 15 KASIM’DA VİZYONA GİRİYOR!

Dünya galası 63. Berlin Film Festivali’nde yapılan, 32. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazanan, Aslı Özge’nin yazıp yönettiği Hayatboyu 15 Kasım 2013’te vizyona giriyor.
Hayatboyu, Türkiye’nin ardından 2014 yılının ilk yarısında Almanya, Fransa ve Hollanda’da seyirci karşısına çıkacak.
Hayatboyu ile ilgili bugüne dek uluslararası basında çıkan bazı yazılardan alıntılar şöyle:
•    “Hayatboyu başrol oyuncularının olağanüstü performansları ve etkileyici görüntü yönetimiyle, stilize ve çarpıcı bir film.” Leslie Felperin (Variety)
•    “Hayatboyu etkileyici kompozisyonları, renk kullanımı, karakterlerine ve hikayesine cesur yaklaşımı ve incelikli oyuncu yönetimiyle dikkat çekiyor. Antonioni’yi anımsatan bu sıradışı film, yönetmenin çok farklı bir tarzda olsa da aynı derecede etkileyici olan ilk filmi Köprüdekiler’in başarısının tesadüfi olmadığını kanıtlıyor. Aslı Özge mutlaka takip edilmesi gereken bir yönetmen.” Geoff Andrew (BFI Sight&Sound)
•    “Orta yaşlı bir çiftin parçalanan ilişkisi nadiren bu kadar iyi bir şekilde sahnelenmiştir.”?David D’Arcy (Screen International)
•    “Müthiş görüntüler, usta işi oyunculuk…” Jordan Mintzer (The Hollywood Reporter)
•    “Dar bir mekanı, çıkışsız bir ilişkiyi anlatmak için mükkemmel bir görsel metafor olarak kullanan , ‘usta’ işi bir film.” Daniela Sannwald (Der Tagesspiegel)
•    “Aile içi uyumsuzluğa sıradışı ve keskin bir bakış.” David Cox (Film 4)
•    Bir çiftin birbirlerinden ayrı düşmesi gibi klasik bir konuyu ele alan Aslı Özge, biçimsel açıdan son derece başarılı olmasının yanında, söylenmeden bırakılan şeylerin incelikli algısı, sessizliklerin yoğunluğu ve yüz ifadelerinin nüanslı derinlikleriyle zenginleşmiş zarif üslubunu ustalıkla ortaya koyuyor. Fabian Lemercier (Cineuropa)
FİLM HAKKINDA
İlk filmi Köprüdekiler ile İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivallerinde en iyi film ödüllerini alan Aslı Özge’nin yeni filmi Hayatboyu, bir Türkiye, Almanya, Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği alan filmin ana sponsorluğunu RAKS üstlendi. ZDF-Arte televizyon kanalı ve Avrupa Konseyi ortak yapım fonu Eurimages’ın da desteklediği filmin dünya satış temsilciliğini de Berlin merkezli Films Boutique yapıyor.
SİNOPSİS
Hayatboyu, sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamamanın duygusal sıkışıklığını yaşayan evli bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Filmin izlediği Ela saygın bir sanatçı, Can ise başarılı bir mimar. İstanbul’un en seçkin semtlerinden birinde, mimari tasarımını Can’ın yaptığı konforlu bir evi paylaşmaktalar. İlişkilerindeki tutku artık sönmüş olsa da karşılıklı saygı ve ilgi, beraberliklerinin sürmesini sağlıyor. Ta ki Ela bir gün Can’ın bir telefon konuşmasına kulak misafiri oluncaya dek…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ben Böyle Şansın (2020) Nasipse Adayız (2020) Azem 2: Cin Garezi (2015) Sex and the City 2 (2010) Hayatımız Roman (2024) En Uzun Gece Fırtına Murat (2019)

Leave a comment