13 Temmuz 2011 Çarşamba Günü IMAX 3D, REAL 3D ve 2D Olarak, Türkçe Atyazılı ve Dublajlı Seçenekleriyle Sinemalarda.

Harry Potter film serisinin heyecanla beklenen final macerası Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2 tam uzunluktaki iki bölümden oluşan son filmin ikinci bölümü.

Bu epik finalde, büyücüler dünyasında iyi ile kötünün mücadelesi top yekun bir savaşa dönüşüyor. Tehdit hiçbir zaman daha büyük olmadı ve bu kez kimse güvende değil. Ama Lord Voldemort’la nihai hesaplaşmaya gittikçe yaklaşan Harry Potter’dan en büyük fedakarlığı  yapması istenebilir.

Her şey burada sona erecek.

“Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2/Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2”de Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson, Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger rollerini bir kez daha üstleniyorlar. Filmin zengin oyuncu kadrosunda, ayrıca, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Ciarán Hinds, John Hurt, Jason Isaacs, Matthew Lewis, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Julie Walters ve Bonnie Wright yer alıyor.

Filmin yönetmenliğini dev yapımlar “Harry Potter and the Order of the Phoenix/Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”, “Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens” ve “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1/Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 1”i de yönetmiş olan David Yates gerçekleştirdi. Tüm Harry Potter filmlerinin yapımcısı David Heyman final filminde bu görevi David Barron ve J.K. Rowling’le paylaştı. Senarist Steve Kloves, J.K. Rowling’in kitabından senaryoyu uyarladı. Filmin yönetici yapımcılığını Lionel Wigram üstlendi.
pert Grint, Emma Watson ile Hel
Kamera arkası yaratıcı ekibi, görüntü yönetmeni Eduardo Serra, yapım tasarımcısı Stuart Craig, kurgu ustası Mark Day, görsel efektler amiri Tim Burke, özel efektler amiri John Richardson ve kostüm tasarımcı Jany Temime’den oluşuyor. Filmin müziğini Alexandre Desplat besteledi.

Warner Bros. Pictures tüm zamanların en başarılı film serisinin son bölümü olan, Heyday Films yapımı David Yates filmi “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2/Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2”yi sunar.

“Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2/Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2” hem 2 hem 3 boyutlu olarak sunulacak ilk Harry Potter filmi. Yapım, seçilmiş IMAX® sinemalarında ulus çapındaki sinemalarla eş zamanlı olarak gösterime girecek. Film ‘IMAX 3D Experience’ın görüntü ve ses kalitesine ulaşması için IMAX DMR® teknolojisiyle dijital ortamda yeniden mastıra aktarıldı.

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2/Harry Potter ve Ölüm Yadigarları – Bölüm 2”nin dağıtımı bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures tarafından gerçekleştirilecek.

www.harrypotterveolumyadigarlarifilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yem - Bait (2013) Sadece Sen (2014) Dönme Dolap  - Wonder Wheel (2017) Bedenimi Kaybettim - I Lost My Body (2020) Prenses ve Ejderha - Princess and the Dragon (2018) Ralph ve Internet - Ralph Breaks the Internet (2019)

Leave a comment