HARRY POTTER ve MELEZ PRENS
15 Temmuz 2009, Çarşamba günü sinemalarda.
“Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens”te Voldemort hem Muggle hem de büyücüler dünyasındaki kıskacını daraltmaktadır ve Hogwarts artık bir zamanlar olduğu güvenli liman değildir. Harry tehlikenin kalenin içinde bile olabileceğinden şüphelenirken, Dumbledore da Harry’yi hızla yaklaşmakta olduğunu bildiği nihai savaşa hazırlamaya her zamankinden kararlıdır. Birlikte, Voldemort’un savunma hattını kırmanın yollarını ararlar. Bu amaçla, Dumbledore eski bir dostu ve meslektaşı olan, çok önemli bilgilere sahip olduğunu düşündüğü Profesör Horace Slughorn’u görevlendirir. Profesör iyi bağlantıları olan, iyi yaşamayı seven, saf bir insandır. Bu arada, öğrenciler bambaşka bir rakibin kuşatması altındadırlar: Gençlik hormonları zirveye tırmanmaktadır. Harry, Ginny’ye gitgide daha çok aşık olmaktadır; ama Dean Thomas’ın da durumu aynıdır. Lavender Brown ise kendisi için doğru kişinin Ron olduğuna karar verir. Hesaba katmadığı şey ise Romilda Vane’in çikolatalarıdır! Diğer yandan
Hermione da kıskançlıktan çatlamaktadır ama duygularını göstermemeye kararlıdır. Romantizm dallanıp budaklanırken, bir öğrenci tüm bunların dışında kalır. O, karanlık bir şekilde de olsa ismini hafızalara kazımayı kafasına koymuştur. Havada aşk kokusu vardır ama trajedi kapıdadır ve Hogwarts bir daha asla aynı olamayabilir.
“Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens”i geçen yılın gişe devi “Harry Potter and the Order of the Phoenix/Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nı yönetmiş olan David Yates yönetecek. Filmin yapımcılığını ise, tüm Harry Potter David Heyman, David Barron’la birlikte gerçekleştirecek. Serinin ilk dört filminin senaryolarını kaleme almış olan Steve Kloves, bu filmin senaryosunu da J.K. Rowling’in kitabına dayanarak yazdı.
Warner Bros. Pictures, J.K. Rowling’in romanlarına dayanan Harry Potter serisinin sabırsızlıkla beklenen altıncı bölümü olan, Heyday Films yapımı “Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens”i sunar. Bir kez daha başrol üstlenen Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson, Lord Voldemort’un dönüşüyle yeni zorluklar ve tehlikelerle karşı karşıya kalan genç büyücüler Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger’ı canlandıracaklar. Filmde onlara Harry Potter oyuncu kadrosuna geri dönen Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters ve David Thewlis’in yanı sıra Evanna Lynch, Matthew Lewis ve Bonnie Wright eşlik edecek.
İki ödüllü oyuncu ise ilk kez bir Harry Potter filminde yer alacaklar; Oscar ödüllü Jim Broadbent (“Iris”, “The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe”), filmde Harry’ye bir zamanlar Melez Prens’e ait olan eski bir İksirler kitabını veren İksir Profesörü Horace Slughorn’u canlandıracak. Ödüllü aktris Helen McCrory (“Becoming Jane”, “The Queen”) ise Draco Malfoy’un annesi ve kötü kalpli Bellatrix Lestrange’in kardeşi Narcissa Malfoy rolünü üstlenecek.
Filmde, ayrıca, birçok yeni oyuncu da sinemaya “Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens”le adım atacaklar: Bunlardan Jessie Cave, gözünü Ron Weasley’ye diken Lavender Brown’ı canlandıracak. Dokuz yaşındaki Hero Fiennes Tiffin, Tom Riddle’ın 11 yaşındaki hâlini, 16 yaşındaki Frank Dillane ise çoktan Lord Voldemort olma yoluna girmiş genç Riddle’ı oynayacak.

Filmin görüntü yönetimini iki Oscarlı Bruno Delbonnel (“A Very Long Engagement”, “Amelie”) gerçekleştirecek. Bu, görüntü yönetmeninin ilk Harry Potter filmi olacak. Kamera arkasında ona Harry Potter’ın deneyimli isimleri eşlik edecek: Yapım tasarımı Stuart Craig’in, kurgu Mark Day’in, kostüm tasarımı Jany Temime’in, yaratık ve makyaj efektlerinin tasarımı Nick Dudman’ın, müziği ise Nicholas Hooper imzasını taşıyacak. Filmin özel efektleri amiri John Richardson, görsel efektler amiri ise Tim Burke.

“Harry Potter and the Half-Blood Prince/Harry Potter ve Melez Prens” Türkiye’de 15 Temmuz 2009, Çarşamba günü gösterime girecek.

www.harrypottervemelezprensfilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Açlık Oyunları - The Hunger Games (2012) Zirveye Giden Yol - The Ides of March (2011) Terminator 2: Mahşer Günü - Terminator 2: Judgment Day (2017) Çizmeli Kedi: Son Dilek - Puss in Boots: The Last Wish (2023) Kedi (2017) Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi - Portrait of a Lady on Fire (2019)

Leave a comment