Gitmek ve kalmak arasında bir aşk hikayesi…
“Misafir” vizyonda

Evine misafir olduğu kadının aşkında yalnızlığına çare arayan gurbetçi Oktay’la, büyük hayalleri küçük hayatına sığmayan taşralı ev kadını Ayşe’nin gizli aşk hikayesi!
Halit Ergenç ve Lale Mansur’un başrolü paylaştığı, çekimleri geçtiğimiz Haziran ayında tamamlanan “Misafir” filmi 20 Mayıs 2011 Cuma  günü vizyona girdi.
Yapımcılığını Volkan Sümbül ve Şebnem Aksoy’un üstlendiği, Ozan Aksungur’un senaryosunu yazıp, yönettiği “Misafir” filminde Halit Ergenç, Lale Mansur, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Murat Mahmutyazıcıoğlu rol alıyor.
Hayatı boyunca yalnız kalmış ve bu yalnızlığı Paris’te bir yabancı olarak geçirdiği yıllar boyunca daha da derinleşmiş olan Oktay’la, büyük hayalleri küçük hayatına sığmayan taşralı bir ev kadını olan Ayşe’nin gizli aşk hikayesini konu alan filmin çekimleri, geçtiğimiz yaz Kütahya’da yapıldı. Çekimleri 4 hafta süren filmin bazı sahneleri ise Eskişehir Porsuk Çayı’nda çekildi.
Kısaca hikaye;
Oktay, uzun yıllardır yaşadığı Paris’ten memleketi Kütahya’ya geldiği ilk gece, bunca yıldır onu evinden uzakta tutan nedenlerle bir kez daha yüzleşir. Şehri yeniden terk etmek üzereyken tesadüf eseri kapısından içeri girdiği bir uzak akraba evinde Ayşe ile karşılaşır.
Ayşe, dört duvar arasından ibaret olan küçük dünyasına sığamayan, evliliğinde mutsuz, taşralı bir kadındır. Hayatını katlanılabilir kılan iki şey vardır: Oğlu Ahmet ve komşusu Makbule ile yaşadığı gizli ilişki… Ta ki, yıllar sonra Oktay’ı yeniden karşısında görene kadar…
Oktay ve Ayşe, gizli saklı yaşanan bu ilişkiyle, yıllar sonra yeniden mutluluğu bulurlar. Mutluluğu sürdürmenin tek yolu ise, Ayşe’nin Oktay ile birlikte Paris’e gitmesidir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Suyun Sesi - The Shape of Water (2018) Kara Düzen- Black Mass (2015) Deadpool (2016) Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü - The Dragon Spell (2017) Bulantı (2015) Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü - Thor: Love and Thunder (2022)

Leave a comment