İki usta oyuncu Halil Ergün ve Filiz Akın, Show TV’nin yeni dizisi “Gün Akşam Oldu” için ilk kez birlikte kamera karşısında! Yer aldığı bütün projeleri izlenme rekorları kıran Halil Ergün ve yıllardır hiçbir projeyi kabul etmeyerek kameradan uzak duran Filiz Akın; dizide beş çocuklu, birbirini çok seven bir çifti canlandırıyor. Güçlü kadrosu ile sezona damga vuracak dizi, 6 Ekim 2011 tarihinde Show TV ekranında!

Ayvalık eşrafından, Eşref Bey’in (Halil Ergün) ve hala âşık olduğu dünyalar güzeli karısı Serap Hanım’ın (Filiz Akın) bayram tatilinde çocuklarıyla bir araya gelmeleriyle başlayan “Gün Akşam Oldu”; ailenin, hiç beklenmedik anda gerçekleşen şok edici bir olay sonrasında yaşadıklarını konu alıyor.

Dizide; ailenin en büyük kızı Belgin’i, “Kıskanmak” adlı filmle, 2009 yılı Altın Portakal ve Altın Koza film festivallerinde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini alan Nergis Öztürk oynarken, ailenin en büyük oğlu Ayhan’ı ise değişik karakterleri başarıyla oynayan Mustafa Üstündağ canlandırıyor. Diğer kardeşlerden Tarık’ı Serhat Teoman, Ediz’i Mehmet Can Mincinözlü ve en küçük kız Türkan’ı Dilşad Şimşek’in oynadığı dizide, Ayhan’ın eşi Dilek rolünde Başak Daşman yer alıyor. “Küçük Sırlar”da Heves rolüyle tanınan Dilara Öztunç’u, Tarık’ın kız arkadaşı Melis rolünde izleyeceğimiz dizinin sürpriz ismi ise Caner Kurtaran. Halil Ergün’ün “Yaprak Dökümü” adlı dizisinde oğlunu canlandıran Caner Kurtaran, bu dizide Belgin’in eşi Kaan rolünde, Ergün’ün damadı olarak izleyici karşısına çıkacak.

Ekranlara Gold Film imzasıyla gelecek dizinin yapımcılığı Faruk Turgut’a, yönetmenliği Andaç Haznedaroğlu’na ait. Senaryosunu ise Nuran Evren Şit ve Elif Usman’ın kaleme aldığı dizi, 6 Ekim 2011 tarihinde Show TV’de başlıyor!

“GÜN AKŞAM OLDU”

Eşref Bey (Halil Ergün), Ayvalık’ın eşrafındandır. Hala âşık olduğu dünyalar güzeli karısı Serap Hanım (Filiz Akın)  ile mütevazı bir hayat sürmektedir. Ömrü boyunca zeytincilikle geçinmiş, gençliğinde yaşadığı sıkıntılı dönemlerden sonra şimdi maddi ve manevi huzura ermiş, arzularını gerçekleştirmiştir. Hayatta en büyük gururu olan beş çocuğunu en iyi şekilde yetiştirdiğini düşünmektedir. En büyük kızı Belgin (Nergis Öztürk) başarılı bir avukat ve iyi bir annedir. Zengin bir iş adamı olan Kaan (Caner Kurtaran) ile evlidir. Büyük oğlu Ayhan (Mustafa Üstündağ) yıllarca onun sağ kolu olduktan sonra kasabalı bir kız olan Dilek (Başak Daşman) ile evlenip İstanbul’a taşınmaya karar vermiştir. Ediz (Mehmet Can Mincinözlü) tıp fakültesini bitirip doktor çıkacaktır. En küçük kızı Türkan ise (Dilşad Şimşek) ise o yıl üniversiteyi kazanıp evden ayrılmıştır.  Eşref Bey ve Serap Hanım, o bayram yurt dışında okuyan Tarık’ın (Serhat Teoman) da dönüşüyle, yıllar sonra ilk kez tüm aile bir arada bir olacakları için heyecanlıdır. Tarık, yanında kız arkadaşı Melis (Dilara Öztunç) ile gelerek onlara sürpriz yapar.

O bayram eski günlerde olduğu gibi aynı sofra etrafında toplandıklarında, bunun birlikte son yemekleri olduğundan habersizdirler. Hiç beklenmedik bir anda yaşanan bir olay bütün aileyi alt üst edecek, o günden sonra Eşref Bey ve ailesi için hiçbir şey aynı olmayacaktır.

O hazin olaydan sonra ailede herkesin birbirinden sakladığı sırların, sıkıntıların, söylenen yalanların, saklı kalmış öfkelerin bir bir açığa çıktığı bir dönem başlar. Eşref Bey ona bağlılıklarında şüphe etmediği evlatlarıyla arasındaki köprüyü kaybettiğini fark ettiğinde ise, yıllardır dışına adım atmadığı kasabasından çıkıp, İstanbul’a çocuklarını ziyarete gitmeye karar verir.

Bu ziyaretle, Belgin, Ayhan, Tarık, Ediz ve Türkan; babalarıyla belki de yıllardır kaçtıkları hesaplaşmayı yaşamak zorunda kalacaklardır. Eşref Bey için ise evlatlarının artık onun hayalinde yaşattığı çocukluklarından, ne kadar uzakta olduklarını, bambaşka bireylere dönüştüğünü keşfetmek kolay olmayacaktır.

Ancak aile olmak, sonu olmayan bir yola beraber çıkmaktır. Ayakta kalabilmek için, birbirleriyle yeniden tanışmaları gerekmektedir.

OYUNCULAR

Halil Ergün            : Eşref Bey
Filiz Akın            : Serap Hanım
Nergis Öztürk        : Belgin
Mustafa Üstündağ        : Ayhan
Caner Kurtaran        : Kaan
Serhat Teoman        : Tarık
Başak Daşman        : Dilek
Mehmet Can Mincinözlü    : Ediz
Dilara Öztunç        : Melis
Dilşad Şimşek        : Türkan
Barış Aytaç            : Yusuf

KÜNYE

Editör                : Ali Rıza Başaran
Kast Direktörü        : Rezzan Çankır
Kostüm Tasarım        : Atilla Türkantoz
Genel Sanat Yönetmeni    : Sırma Bradley
Görüntü Yönetmeni        : Aydoğan Yıldız
Müzik                : Nail Yurtsever
Senaryo            : Nuran Evren Şit ve Elif Usman
Yönetmen            : Andaç Haznedaroğlu
Delege Yapımcı        : Özlem Yurtsever
Yapımevi            : Gold Film
Yapımcı            : Faruk Turgut

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölüm Çiftliği - La Meute - The Pack (2011) The Bookshop (2018) Barry Seal: Kaçakçı - American Made (2017) İyi Olan Kazansın - This Means War (2012) Rifkin'in Festivali - Rifkin’s Festival (2021) JUDY 3 Ocak'ta Sinemalarda (2020)

Leave a comment