MOOD INDIGO – L’ECUME DES JOURS – “GÜNLERİN KÖPÜĞÜ”

Boris Vian’ın başyapıtının Michel Gondry ‘nin hayalgücü ile hayata geçtiği bu yılın en etkileyici film…

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind” filminin yönetmeni Michel Gondry ve yılın en etkileyici Fransız oyuncu kadrosundan gerçeküstü bir aşk hikayesi..

“Bugün Boris Vian’ı konuşmamızın sebebi bu tartışmasız başyapıtı: bir gençlik iksiri. “Günlerin Köpüğü”nü okumak, insanı gençleştiriyor.” Fayard Yayınları; Frédéric Beigbeder’in önsözü.

“Chloé karakteri iyilik, masumluk ve inceliğin somutlaşmış hali, “Günlerin Köpüğü” iki ruh eşinin karşılaşma hikayesi.”  Audrey Tautou (Chloé) Sinema tarihinin en iyi senaryolarından birine sahip olan “Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind” filminin yönetmeni Michel Gondry’den nefes kesen bir film daha izleyicisiyle buluşuyor.

Ünlü yönetmen Michel Gondry’nin hayalgücü ve eşsiz stiliyle baştan yarattığı benzersiz projesi “Günlerin Köpüğü”nde, pembe bir bulutun üzerinde seyahat edilen bir dünyada, idealist ve mucit genç bir adam olan Colin ile meşhur Duke Ellington melodisinin fiziksel tezahürü diyebileceğimiz genç bir kadın olan Chloé’nin sürreal ve şiirsel aşk masalını anlatıyor.

Konu:  Colin, Chloé ile tanışır ve ona çılgınca âşık olur. Fakat Chloé akciğerinde çıkan nilüfer çiçeği yüzünden hastalanınca, bu masalsı evliliğin seyri değişir. Nilüfer çiçeğini korkutup soldurmak için, Colin’in ona çiçekler getirmesi gerekir. Bohem bir hayat yaşayan ve
günlerin farklı icatlarını hayata geçirmeye çalışmakla geçiren Colin’in dostları para kazanması için ona yardım ederler. ‘Günlerin Köpüğü’  insanın kaybettikleri ile olduğu kadar kazandıklarıyla da ilgileniyor; film aşk, sadakat, umut ve mizah arasında gidip geliyor.

Sizi şeffaf  bir limuzin ile alıp Paris göklerinde dolaştıracak bu filmi sakın kaçırmayın.

Yönetmen: Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind )
Senaryo: Boris Vian’ın aynı adlı romanından uyarlama; Boris Vian, Luc Bossi
Oyuncular: Romain Duris (Moliere, Gadjo Dilo) Audrey Tautou (Ensemble C’est Tout, Hors de Prix, Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain) Omar Sy (Intouchables)
Gad Elmaleh (Hors de Prix, Mutluluk Asla Yalnız Gelmez / Un bonheur n’arrive jamais seul)
Yapım: 2013/Fransa
Tür: Dram, Romantik Komedi
Vizyon tarihi: 24 Mayıs 2013
Süre: 130dk

TR altyazılı Fragman:   http://www.youtube.com/watch?v=tGE64wHNshg&list=UUtCj2LXLM8Cksv4s0J8f61A&index=3

Teaser Fragman : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qg3ptUA9YsI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kor (2016) Son Oyun - The Last Game (2018) Sevimli Dostlar - Liliane Susewind: Ein Tierisches Abenteuer - Little Miss Dolittle (2019) Öldüren Oyun - The Friendship Game (2023) Tutku Oyunu - L’Amant Double (2017) Çılgın Ofis Partisi - Office Christmas Party (2016)

Leave a comment