MİZAH DOLU VE KIŞKIRTICI
BİR SAHNE ŞÖLENİ;
“GÜNEŞİN SOFRASINDA – NÂZIM İLE BRECHT”!

Usta oyuncu Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği, Dostlar Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht”; mizah dolu ve kışkırtıcı bir sahne şölenine davet ediyor! Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı, “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht”;  14-15-16 Temmuz 2016, tarihlerinde tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesinde tiyatroseverleri bekliyor.

Dostlar Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Güneşin Sofrasında – Nâzım ile Brecht”; Genco Erkal tarafından açıkhava tiyatrosuna dönüştürülen tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’ın bahçesinde haftanın üç günü tiyatroseverlerle buluşacak. 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktası Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht; iki yüz kişilik açıkhava tiyatrosunun tarihî ortamında keyifli bir müzikal söyleşiye sahne alıyor. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustalar da eserleriyle, izleyiciyi bu sözlü-müzikli ziyafete davet ediyor.

İnsan zekasını doyuran bu mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleninde Tülay Günal ve Genco Erkal; dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna; piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksafonda Çağdaş Engin eşlik ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Korku Seansı 2 - The Conjuring 2 (2016) Cenaze İşleri (2017) Jupiter Yükseliyor - Jupiter Ascending (2015) Abbas’ın Melekleri (2016) Indiana Jones ve Kader Kadranı - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) Star Trek (2009)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment