“Ustalara Saygı”, 21 Ocak’ta, ömrünü daima tiyatro yaşayıp tiyatro düşünerek geçiren Gülriz Sururi için gerçekleştiriliyor
“Serçe bilekli, aslan yürekli” bir tiyatro savaşçısı

Beşiktaş Belediyesi tarafından sekiz sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları,
21 Ocak Pazartesi akşamı tüm yaşamını tiyatroyla yoğrularak geçiren Gülriz Sururi için gerçekleştirilecek. Bir ömürlük yoldaşı Engin Cezzar’ın deyişiyle “Serçe bilekli, aslan yürekli” bir tiyatro savaşçısı olan Sururi için organize edilen gece, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlikte; annesi ilk primadonnamız Suzan Lütfullah’ın karnında ilk kez sahneye çıktığından bu yana oyuncu, rejisör, yazar, tiyatro sahibi ve “her şey” sıfatlarıyla tiyatro için müthiş bir emek, müthiş bir mücadele veren Gülriz Sururi’yi bir ömürlük dostları anlatacak. Unutulmaz “Kaldırım Serçesi” müzikalinin “Hiç mi Hiç” şarkısıyla açılacak olan gecede, 1999’da oynadığı “Söyleyeceklerim Var”dan beri sahneye çıkmayan Gülriz Sururi, seyircileriyle bir gece boyunca sahnede hasret giderecek. “Ustalara Saygı” boyunca tiyatro serüveninden tanıklıklarını seyircilerle paylaşacak dostlarını sahnede ağırlayacak olan Sururi’ye, sunucu olarak Zeynep Miraç Özkartal eşlik edecek.

“Ustalara Saygı”da, tiyatro tarihimizde unutulmaz yerleri olan “Zilha”, “Zeyno Bacı”, “Kaldırım Serçesi Edith Piaf”, “Desdemona”, “Mehmene Banu”, “Sokak Kızı İrma”, “Zilli Zarife”, “Cambaz kız Izabel”, “Sally Bowles” gibi onlarca karakterin yorumcusu Gülriz Sururi’yi; sanat yaşamının ve ömrünün farklı dönemlerinde yollarının kesiştiği dostları, seyircilere yakından tanıtacak. Geceye; Ahmet Olcayto Tuğsuz, Ali İbrahim Öcal, Aydın Engin, Ayşe Emel Mesci, Ayşe Kulin, Dağhan Baydur, Demet Taner, Gülsen Tuncer, Güven Kıraç, Metin Deniz, Selçuk Erez, Selim İleri, Tuncel Kurtiz, Uğur Dündar, Umur Bugay, Üstün Akmen ve Vural Gökçaylı konuşmacı olarak katılırken, Metin Serezli’yle telefon bağlantısı yapılacak ve Yaşar Kemal’in etkinliğe özel mesajı okunacak.

Tiyatro serüveninde müzikallerin ayrı bir yeri olan Gülriz Sururi için hazırlanan etkinlikte müzikal molalar da verilecek. Sururi’nin yazıp yönettiği, beş sezondur Ankara Devlet Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan “Fosforlu Cevriye”den “Biri Bana Siz Dedi” ve “Kurban Olduğum İstanbul” şarkılarını, müzikali besteleyen Atilla Özdemiroğlu’nun piyanosu eşliğinde Meriç Şener yorumlayacak. Sema da geceye Sururi’nin annesi Suzan Lütfullah’ın şarkısı “Seven Kalp Böyle Yanar” ile katılacak. Gülriz Sururi için hazırlanan görüntülerin ve Çağan Irmak’ın “Kabare” klibinin de seyircilere sunulacağı gece, hep bir ağızdan söylenecek “Hair” müzikalinin ünlü şarkısı “Doğsun Güneş” (Let The Sun Shine in) ile kapanacak. Finalde Engin Cezzar da, bir ömür yaptığı gibi yine Gülriz Sururi’yi yalnız bırakmayacak.

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Gülriz Sururi
Tarih: 21 Ocak Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cesur Balık 2 - Reef 2: High Tide (2013) American Ultra (2015) Testere: Jigsaw Efsanesi - Jigsaw (2017) Karabasan - The Babadook (2014) Elm Sokağında Kabus - A Nightmare On Elm Street (2010) Düşler Bahçesi - We Bought a Zoo (2012)

Leave a comment