BAŞROL OYUNCULARINDAN GALİP ERDAL’IN SAHNEDE AYAĞI KIRILDI VE AMELİYATA ALINDI.

Başrollerini Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Tuba Ünsal ve Galip Erdal’ın paylaştığı ve 13 Aralık’ta Zorlu Center PSM de prömiyerini gerçekleştiren “Guguk Kuşu” adlı oyunun son sahnelerinde düşerek ayak bileğini kıran Galip Erdal, Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılarak dün sabaha karşı ameliyata alındı.

Bir akıl hastanesinde geçen ve izleyenlerin nefeslerini tutarak izledikleri oyunun son sahnelerine doğru düşen ve ayak bileğini kıran ancak hiç kimsenin anlamadığı bir şekilde rolünü büyük bir ustalıkla sürdürerek selama çıkan usta oyuncu Galip Erdal, “Prömiyerde başıma gelen bu kazadan dolayı son derece üzgünüm. O an acıyı hissetmedim ve aklımdaki tek şey selama kadar kimseye hissettirmeden sahnelerimi tamamlamaktı. 1 ay kadar sahneden uzak kalacağım. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim beni yalnız bırakmadılar” dedi.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun en iddialı oyunlarından biri olan  Guguk Kuşu’nun ilk oyununda yaşanan bu durum nedeniyle 17 Aralık Çarşamba akşamı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun iptal edildi.

GUGUK KUŞU HAKKINDA…

Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan “Guguk Kuşu”(Kafesten Bir Kuş Uçtu), Şakir Gürzumar yönetiminde Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde sahnelendi.

Oktay Kaynarca, Jack Nicholson’ın başrolünü oynadığı mahkeme de hüküm giymiş ve akıl hastanesine gönderilmiş McMurphy karakterini canlandırırken, Deniz Uğur, filminde Loise Fletcher’ın anlandırdığı baş hemşire Ratched rolü ile seyircinin karşısına çıktı. Galip Erdal sağır ve dilsiz  Reis Bromden, Tuba Ünsal ise akıl hastanesine düşen Candy karakteriyle tiyatro severlerle buluştu.

Çolpan İlhan &Sadri Alışık Tiyatrosunun ana sponsoru Anadolu Efes’in tanıtım desteğiyle, Bir akıl hastanesi üzerinden yerleşik düzen ile birey çatışmasını anlatan çevirmenliğini Bilge Koloğlu’nun yaptığı 2 perdelik oyun, HDI Sigorta’nın katkılarıyla ve Joy Turk’un radyo sponsorluğunda 13 Aralık Cumartesi saat 20.30 da Zorlu Center PSM’de prömiyerini gerçekleştirdi…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri (2015) Konak (2009) Blue Jasmine - Mavi Yasemin  (2013) Despero / The Tale Of Despereaux (2009) Gucci Ailesi - House Of Gucci (2021) Tabaluga (2019)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment