SOKAK SANATI GRAFFİTİ İÇİN FESTİVAL!

Graffiti’yi nasıl bilirsiniz? ya da nasıl bilmez siniz!?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kültür A.Ş., duvar yazıları ve resimler yoluyla kendini ifade etme sanatı olan Graffiti’nin Türkiye’de tanınması ve yaygınlaştırılması amacıyla uluslararası festival düzenliyor.
“Meeting of All Stars- Yıldızların Buluşması” sloganı ile düzenlenen Graffiti Festivali, 24 Temmuz 2011 Pazar günü Taksim Gezi Parkı’nda gün boyu sürecek etkinliklerle Power Fm sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Türkiye ve Avrupa’dan katılacak 60 graffiti çizerinin hünerlerini sergileyecekleri festivalde ayrıca BMX ve kay kay gösterileri, break dans gösterileri, gün boyu dj performansları, Ramiz ve Dj Funky C performansı ve sürpriz etkinlikler de yer alacak.

İlk Kez Eski Mısır’da Kullanıldı

Dünya’da ve Türkiye’de bir sanat dalı olarak kabul edilmesi oldukça uzun yıllar alan graffiti, ilk kez eski Mısır’da yolculuğa çıkanların geçtikleri yerlerin duvarlarına adlarını ya da resimlerini çizmesiyle başladı. Tarihsel süreç içerisinde oldukça hızlı gelişen ve günümüzde kendi ticari sektörünü, kendi giyim tarzını ve kendi literatürünü oluşturan graffiti, içini dökerek yaratıcığını sergilemenin en etkili yolu olarak kabul ediliyor. Graffitinin yoğun olarak uygulandığı şehirlerde her duvarda adeta bir sanat eseri sergileniyor.

Program Akışı

11.00 – Dj.Muzir ile RnB ve Hiphop müziği

11.30 – Graffiti sanatçılarının gün boyu sürecek olan graffiti gösterileri

13.00 – Kaykay,Bmx ve Paten gösterileri

14.00 – Dj.Haydar D. ile Electronic ve Dubstep müziği

18.00 – Türkiye ‘nin en iyi Beatboxcılarından Walek’ den Beatbox Show

19.00 – Rap sanatçısı Ramiz renkli sahne performansı

20.00 – DJ.Funky C Dj performans

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Arabia (2010) Saklı Hayatlar (2011) Ümmü Sıbyan: Zifir (2014) Düzenbaz - American Hustle (2014) Me Nokta Ali (2021) Kıyamet Kitabı - Doomsday Book (2012)

Leave a comment