GÖZ

YAPIM HAKKINDA
Yönetmen Mike Flanagan “Göz” filmiyle seyirciye yepyeni bir tarzda terör gösteriyor; anlam veremeyeceğimiz kadar korkutucu bir ayna… Bu muhteşem, antika ayna aslında sıradan kötü bir karakter değil. Aynanın nereden geldiği, ilk sahibinin yok oluşuyla tam bir sırra dönüşüyor. Zararsız gibi görünen yansıma, doğa üstü güçlerle, kendisine bakanın aklını ele geçirebiliyor.
Aynanın son sahipleri olan Kaylie ve Tim, ailelerinin ölümleri üzerine ilişkilerini düzeltmeye çalışan iki kardeştir. Kaylie, yaşanan trajediye aynanın neden olduğunu düşünerek, bu olayı çözmeye karar verir. Kaylie olayları araştırmaya başladıkça, tarih kendini tekrarlayacaktır. Kardeşlerin ilişkileri daha da kötüleşir, neyin gerçek olduğunu anlayamaz bir hale gelirler; çünkü onlarda aynanın tutsağı haline gelmişlerdir.
Yönetmen Flanagan’ın hikayesi aslında aynı ismi verdiği ve 2005 yılında çektiği kısa bir filmle başlamış. Filmin maliyeti 1500$ altındaymış ve sadece 4 günde çekilmiş. Filmin sonucundan o kadar etkilenmiş ki, aynı konu üzerinden uzun metraja geçiş tamamen bu fikir etrafında şekillenmiş. Bütçesi ve konusu itibariyle olumsuz etkiler bırakabileceği kısa film, festivallerde büyük bir başarı elde etmiş ve birçok ödül kazanmış. Bütün cesareti veren de bu sonuçlar olmuş tabii ki.
Yönetmene göre; bu film tamamen korku filmi olmanın dışında derinliği olan yan hikayeleri de içinde barındırıyor. Flanagan; “Seyirci gerilim dolu dakikalar yaşarken aynı zaman da iki kardeşin de trajedisine tanıklık edecek” diyor.
Geçmişle geleceği içinde barındıran hikaye de yapım ekibini zorlayan birçok konu olmuş. Psikolojik boyutun yoğun olduğu hikaye de aynadan yansıtılan bir dünyanın yaratılması için bir çok efekt kullanılmış. Farklı zamanların en doğru aktarılması için kostüm ve yapım tasarım ekibine büyük önem verilmiş. Zaman ve mekan geçişlerinin fazla olduğu filmde devamlılık en dikkat edilmesi gereken öğe olduğu için, ekibin zorlandığı sahneler olmuş.
Film tamamlandıktan sonra yönetmene göre özenli çalışmalarının meyvesini vermiş. Ekip olarak hedefledikleri tek nokta ise; klasik korku filminden uzak durup, beklenmedik bir korku deneyimi yaratmak için çok yoğun çalışılma olmuş.

TÜRKİYE VİZYON TARİHİ: 04.07.2014
İTHALATÇI: D PRODUCTIONS/ DAĞITIMCI: UIP
INTREPID PICTURES SUNAR “GÖZ” MICA ENTERTAINMENT İŞBİRLİĞİYLE BİR INTREPID PICTURES YAPIMI BİR MIKE FLANAGAN FİLMİ “GÖZ” KAREN GILLAN BRENTON THWAITES KATEE SACKHOFF RORY COCHRANE ANNALISE BASSO GARRETT RYAN KAST ANNE MCCARTHY VE KELLIE ROY MÜZİK SÜPERVİZÖRÜ ANDY ROSS ORİJİNAL MÜZİK THE NEWTON BROTHERS KOSTÜM TASARIMI LYNN FALCONER YAPIM TASARIMI RUSSELL BARNES KURGU MIKE FLANAGAN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ MICHAEL FIMOGNARI UYGULAYICI YAPIMCILAR DALE JOHNSON ANIL KURIAN D. SCOTT LUMPKIN YAPIMCI TREVOR MACY MARC D. EVANS SENARYO MIKE FLANAGAN & JEFF HOWARD
YÖNETMEN MIKE FLANAGAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Liseli Polisler 2 - 22 Jump Street (2014) Acil arama - The Call (2013) Hayat Var (2009) Kod 355 - The 355 (2022) CM101MMXI Fundamentals (2013) Sevimli Kedi İş Başında  (2012)

Leave a comment