GÖSTER GÜNÜNÜ 2
Kick Ass 2

Konu: Kick-Ass, Hit Girl ve Red Mist, 2010 yılının dünya çapındaki hit filminin devamı olan ‘Göster Gününü 2’ (Kick Ass 2) için geri geliyorlar. Kick Ass (Aaron Taylor-Johnson)’in çılgın cesareti, saldırgan Albay Stars ve Stripes (Jim Carrey) tarafından yönetilen, kendi kendini geliştirmiş, yeni bir maskeli savaşçılar dalgasına ilham verir. Bu amatör süper kahramanlar, The Mother F*****r olarak yeninden doğan Red Mist (Christopher Mintz-Plasse) tarafından takip edildiklerinde yok olmalarına ancak Hit Girl (Chloë Grace Moretz) engel olabilecektir.

Küçük suikastçi Hit Girl ile genç koruma Kick-Ass’i son gördüğümüzde normal gençler Mindy ve Dave olarak yaşamaya çalışıyorlardı. Dave, mezuniyeti yaklaşırken ve ne yapacağını bilemez bir haldeyken Mindy’yle dünyanın ilk süper kahraman takımını kurmaya karar verir. Ne yazık ki Mindy, gizlice Hit Girl olurken yakalanınca işi bırakmak ve liseli kötü kızların korkunç dünyasını tek başına yönlendirmek zorunda kalır. Gideceği kimse kalmayan Dave, Albay Stars and Stripes ismindeki yeniden doğmuş, eski bir gangsterin başında olduğu Justice Forever ile güçlerini birleştirir.

Tam da sokaklarda gerçek bir fark yaratmaya başladıklarında, dünyanın ilk süper kötü adamı The Mother F*****r, kendi kötü takımını toplar ve babasına yaptıklarını Kick-Ass ile Hit-Girl’e ödetmek için bir planı devreye sokar. Ancak planında bir sorun vardır: Justice Forever’ın bir üyesiyle uğraşırsan, hepsiyle birden uğraşırsın.

Tür: Aksiyon-Komedi
Yazan ve Yöneten: Jeff Wadlow
Yapımcı: Matthew Vaughn, Tarquin Pack, Adam Bohling, David Reid, Brad Pitt
Oyuncu Kadrosu:  Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Morris Chestnut, John Leguizamo, Donald Faison ve Jim Carrey
Vizyon Tarihi: 16 Ağustos 2013

Yapım Notları

Kick-Ass, Hit Girl ve Red Mist, 2010’un saygısız, dünya çapındaki hit filmin devamı olan Göster Gününü 2 için geri geliyorlar. Kick Ass’in (AARON TAYLOR-JOHNSON) çılgın cesaretinin, kendi kendini geliştirmiş, maskeli, yeni bir savaşçı dalgasına ilham vermesinden sonra kötü Colonel Stars and Stripes (JIM CARREY) öncülüğündeki grubun devriyesine kahramanımız da katılır. Süper kötü Motherf*****r olarak yeniden doğan Red Mist (CHRISTOPHER MINTZ-PLASSE) bu süper kahramanların peşine düştüğünde yok olmalarına ancak bıçak fırlatan (CHLOË GRACE MORETZ) engel olabilecektir.

Küçük suikastçı Hit Girl ile genç maskeli kahraman Kick-Ass’i son gördüğümüzde ergenler Mindy ve Dave olarak normal bir şekilde yaşamaya çalışıyorlardı. Mezuniyet yaklaşırken ve hangi yöne gideceklerinden emin değillerken Dave, Mindy ile birlikte dünyanın ilk süper kahraman ekibini kurmaya karar verir. Maalesef Mindy, Hit Girl olarak gizlice evden kaçarken yakalanmıştır ve görevini bırakmaya zorlanır ve liseli kızların korkunç dünyasında tek başına yolunu bulmak zorunda kalır. Gideceği hiç kimse kalmayan Dave, eski bir gangsterden dönme Colonel Stars and Stripes’ın komutasındaki Justice Forever ile güçlerini birleştirir.

Tam sokaklarda gerçek bir fark yaratacaklarken, kendini yeni bir süper kötü ilan eden Motherf*****r kendi kötüler birliğini kurar ve Kick-Ass ile Hit Girl’e babasına yaptıklarını ödetmek için bir planı devreye koyar. Ama  planında tek bir sorun vardır; Justice Forever’ın bir üyesiyle uğraşırsanız hepsiyle uğraşırsınız.

Yönetmen JEFF WADLOW (Cry_Wolf, Never Back Down)’ın senaryosuyla, MARK MILLAR (Wanted, Kick-Ass) & JOHN S. ROMITA JR. (Kick-Ass)’ın yarattığı çizgi romana dayanan , aksiyon komedinin yapımcıları MATTHEW VAUGHN (X-Men: First Class, Kick-Ass), ADAM BOHLING (Kick-Ass, Layer Cake), TARQUIN PACK (X-Men: First Class, Kick-Ass) ve DAVID REID (Kick-Ass, Layer Cake)’dir.

Başarılı kamera arkası ekibinde geri gelen deneyimli Göster Gününü  ekibi bulunur. Görüntü yönetmeni TIM MAURICE JONES (The Woman in Black, Kick-Ass), kurgu EDDIE HAMILTON (X-Men: First Class, Kick-Ass), yapım tasarımcı RUSSELL DE ROZARIO (Kick-Ass, Mean Machine), kostüm tasarımcı SAMMY SHELDON DIFFER (X-Men: First Class, Kick-Ass), besteciler HENRY JACKMAN (Wreck-It Ralph, Kick-Ass) ve MATTHEW MARGESON (X-Men: First Class, Puss in Boots), saç ve makyaj tasarımı FAE HAMMOND (gelecek film Rush, Life of Pi) ve dublör koordinatörü  JAMES O’DEE (Snow White and the Huntsman, X-Men: First Class)’dir.

Aksiyon komedinin sorumlu yapımcıları; Millar, Romita Jr., STEPHEN MARKS, CLAUDIA VAUGHN, PIERRE LAGRANGE ve TREVOR DUKE MORETZ’dir.

Göster Gününü  2’nin çekimleri Pinewood Stüdyoları’nda ve Londra ile Toronto’daki mekanlarda gerçekleştirilmiştir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Burası Cennet Olmalı - It Must Be Heaven (2020) Erzurumlu Mümessil (2022) Ajan Kedi - Marnie's World (2022) Suyun Sesi - The Shape of Water (2018) Soğuk (2014)

Leave a comment