Birçok ünlü sanatçıya vokalist, gitarist ve aranjör olarak eşlik eden; reklam müzikleri ve belgesel müzikleri yapan ve kendi kurduğu orkestrasıyla Türkiye’nin bir çok ilinde konserler veren Barkın Tarim’in ikinci albümü “Gönlüm Yollarda” müzik marketlerde yerini aldı.

Müzisyen Barkın, beş yıl aradan sonra alternatif pop/rock tarzındaki ikinci albümünü çıkardı… Sanatçı güçlü sesiyle birbirinden çarpıcı söz ve bestelere sahip 9 şarkı seslendiriyor.

“Gönlüm Yollarda” ile müzik dünyasına yeni bir ivme kazandırmaya hazırlanan Barkın’ın albümünde söz ve besteleri kendisine ait 6 şarkının yanı sıra, ünlü müzik adamları Nino Varon ve Alper Çam’ın şarkıları da yer alıyor.

Barkın “Gönlüm Yollarda” adlı yeni albümünü şöyle anlatıyor: “Dinleyicilerime romantik, kendine özgü felsefesi ve esprileri olan, bir zaman tünelindeymişçesine geçmiş ve geleceği bir arada bulabilecekleri bir albüm sunuyorum. Şarkılarımdan bazılarının ilhamını Dostoyevski ve Salvador Dali’den aldım. Dali gibi ben de denizdeki taşlardan ve bir çocuğun gülümsemesinden etkileniyorum. Nehirler adlı şarkımda ise Dostoyevski’nin felsefesine göndermeler yaptım. Albümde “Şaka” adını verdiğim çok eğlenceli ve esprili bir şarkım da var. Daha pek çok şeyden, olaylardan, olgulardan esinlendim ama yine de bu albümde en çok duygularımı anlatan söz ve müziklerimle beni, Barkın’ı bulacaksınız diyorum”:..

“Gönlüm Yollarda” albümünü dinleyicilerinden önce müzik eleştirmenleri ve sanatçıların beğenisine sunan Barkın’ı ünlü sanatçı Alpay şöyle değerlendirdi: “Barkın, çok önemli bir yorumcu olma yolunda son derece emin adımlarla ilerliyor. Almış olduğu eğitimin yanı sıra müziği ve iyi yorumcuları takip etmesi de ona son derece önemli katkı sağlıyor”…

Aranjörlüğünü Alper Çam‘ın yaptığı albümün prodüktörlüğünü ve yönetmenliğini de üstlenen sanatçının  “Hayata Dair” adlı ilk albümü 2006 yılında yayınlanmıştı.

Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda Türk Müziği Ses Eğitimi bölümünü bitiren ve aynı üniversitede müzik master’ı yapan sanatçı, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Lösemili çocuklar Vakfı, Otizm Vakfı,  Spastik Engelliler Vakfı, Gönül Köprüsü ve eğitime destek konserleri gibi 100’den fazla yardım konserine katılan Barkın’ın en önemli özelliği ise otizmli çocuklarla olan iletişim kurma biçimi… Müzikoterapi ve otizm konusunda ürettiği fikirlerle BBC’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin televizyon kanallarına çıkan Barkın, otizmli çocuklara gönüllü olarak enstrüman dersleri veriyor ve bu özel çocukların dünyaya tutunmalarının en önemli yollarından birinin müzik olduğunu söylüyor.

Aynı zamanda profesyonel yelkenci olan Barkın, Türk Yelken Milli takımının formasını birçok kez giymiş milli bir sporcu olma özelliğini de taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Jumanji: Yeni Seviye - Jumanji: The Next Level (2019) Macera Günlükleri: Sihirli Adaya Yolculuk - The Shonku Diaries: A Unicorn Adventure (2017) Genç Deniz Canavarı Ruby - Ruby Gillman, Teenage Kraken (2023) Vahşet Geçidi - Lemon Tree Passage (2015) Geniş Aile: Komşu Kızı (2019) İnsan Avı - A Most Wanted Man (2014)

Leave a comment