GİNA GERSHON, TASAVVUF MÜZİĞİNE MERAK SARDI!
MEVLANA HAYRANI OLAN GİNA GERSHON,YAYLI TANBUR VE NEY ÇALMAYI DENEDİ!

Dünyaca ünlü oyuncu Gina Gershon, New York’ta Beş Minare’nin çekimleri sırasında yaylı tanbur ve ney çalmaya merak sardı!! Ünlü oyuncu buradan satın aldığı enstrümanlarıda ülkesine götürdü!!!

Sinema perdesinde izleyicisiyle buluşmasına çok az kalan New York’ta Beş Minare’nin yıldızlarından Gina Gershon, çekimlerden arta kalan zamanlarında yaylı tanbur ve ney çalabilmek için  uzun sure ter döktü. Sıkı bir Mevlana hayranı olduğu öğrenilen Gina Gershon ve bu konuyla ilgili bir kitabı da New York’tan satın alarak yönetmeni Kırmızıgül’e hediye etti. Filmin Ayasofya ve Aya İrini çekimleri sırasında büyük keyif aldığı gözlenen Gershon, semazenlerin sema gösterisini de hayranlıkla izledi. Ensrümanları çalmaya çalışırken yeteneği de gözlerden kaçmayan Gershon, tasavvuf müziği ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Boyut Film /Murat Tokat’ın yapımcılığında 5 Kasım 2010’da beyazperdeye yansıyacak olan filmde Haluk Bilginer’in oynadığı karakterin eşi Maria’yı canlandıran Gershon, sempatik tavırlarıyla tüm ekibin sevgilisi olmayı da başardı.Merakla beklenen New York’ta Beş Minare’da rol alan Gershon, Al Pacino, Nicolas Cage, John Travolta, Tom Cruise gibi ünlü oyuncularla başrol oynadığı filmlerden sonra ilk kez bir Türk yönetmenin rol teklifine ‘evet’ demiş oldu.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı - Detective Chirp and the Golden Beehive (2023) Şeflerin Savaşı - Comme Un Chef (2014) Sıfır Teorisi - The Zero Theorem (2014) Tüylü Arkadaşlar - Feather Friends (2019) Uzun Kız - Dylda – BeanpoleX (2019) Kartal Avcısı Kız - The Eagle Huntress (2017)

Leave a comment