17. Gezici Festival’in açılış galası, Entelköy Efeköy’e Karşı film ekibinin katılımıyla davullu zurnalı bir şenlik yürüyüşüyle başladı. Yönetmen Yüksel Aksu’nun konuklarla paylaştığı gibi “gırgır, şamata” dolu bir Ege yolculuğu olan filmin gösterimiyle Gezici Festival de yolculuğuna başlamış oldu.

Ankara Sinema Derneği tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 17. Gezici Festival, yolculuğuna Yüksel Aksu’nun beklenen ikinci filmi Entelköy Efeköy’e Karşı’nın film ekibinin de katıldığı açılış galası ve film gösterimiyle başladı.

Yüksel Aksu, yapımcılar Muharrem Gülmez ve Taha Altaylı ile oyuncular Ayşe Bosse, Şahin Irmak, Emin Gürsoy, Ümit Olcay ve Hamit Demir, Kızılay Büyülü Fener Sineması’na Ankara’nın Şenlik Bandosu ile girdiler. Davullu zurnalı şenlik yürüyüşü, galanın sunucusu Şevval Sam’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Sam, “Gezici Festival bu yıl da yeni, eski birbirinden güzel ve bol ödüllü filmleri bir araya getiriyor,” sözleriyle, konukları tanıtması için Ankara Sinema Derneği Başkanı ve Gezici Festival Genel Sekreteri Ahmet Boyacıoğlu’nu sahneye davet etti.

Gezici Festival’in en büyük destekçisi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına konuşan Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, sinema sektöründe çalışanlara Bakanlık’ın yeni yasal düzenlemesiyle bundan böyle Telif Hakları ve Sinema olarak iki ayrı genel müdürlük olacağını ve Türkiye’de film çekecek yabancı yönetmenlere destek yolunun açıldığının müjdesini verdi.

Ankara’da doğup büyüdüğünü söyleyip, başkenti “benim çöplüğüm” olarak tanımlayan yapımcı Muharrem Gülmez, Entelköy Efeköy’e Karşı filmini açılış filmi olarak göstermesinden dolayı Gezici Festival’e teşekkür etti. Yönetmen Aksu ise, “gürültü patırtı içinde” çektikleri ve “Claudia Roth’dan okuma yazma bilmeyen köylüye kadar” geniş bir yelpazedeki oyuncu kadrosundan oluşan ikinci filmini, ilk kısa filmini izlediği salonda izleyeceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Filmin jeneriğinde “Ege halkı”nın oyuncuları arasında anıldığı Entelköy Efeköy’e Karşı, tamamen dolu iki salonda yapılan gösteriminde izleyicilere gerçekten de “gırgır, şamata” dolu iki saat yaşattı. Film, doğal tarım ve ekoloji turizmi yapmak isteyen bir grup şehirli entelektüelin Ege köylüleriyle karşı karşıya gelmelerini eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

17. Gezici Festival, 2-8 Aralık Ankara gösterimlerinin ardından 9-12 Aralık tarihlerinde Sinop’ta ve 14-18 Aralık tarihleri arasında İzmir’de sinemaseverlerle buluşacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Ormanı - The Barrens (2013) Şeflerin Şefi (2021)  (2015) Kemerlerinizi Bağlayın - Allacciate Le Cinture (2014) Senden Başka - Anyone But You (2024) Palermo’da Yüzleşme - Palermo Shooting (2009)

Leave a comment