GERÇEĞE ÇAĞRI
“TOTAL RECALL”

Yapım Bilgileri

Philip K. Dick’in ünlü kısa hikayesi “We Can Remember It For You Wholesale”den (Sizin İçin Toptan Hatırlayabiliriz) esinlenilen “Total Recall/Gerçeğe Çağrı”  gerçeklik ve hafıza hakkında bir aksiyon gerilim filmi. Düşlerinizi gerçek anılara dönüştürebilen Rekall şirketine hoşgeldiniz. Sevdiği güzel bir eşi (Kate Beckinsale) olsa da, Douglas Quaid (Colin Farrell) adındaki fabrika işçisi için, bu zihinsel yolculuk hayal kırıklığı yaratan yaşamından uzaklaşmak için mükemmel bir tatil gibi görünür: Bir süper casusun gerçek yaşam hatıraları Quaid’in tam da ihtiyaç duyduğu şey olabilir. Fakat yapılan işlem korkunç bir şekilde yanlış gidince, Quaid avlanan bir adam hâline gelir. Kendini Başkan Cohaagen’in (Bryan Cranston) kontrolündeki polisten kaçarken bulan Quaid’in güvenebileceği kimse yoktur. Muhtemelen yeraltı direniş grubunun lideri (Bill Nighy) için çalışan isyan savaşçısı Melina (Jessica Biel) ise buna istisna teşkil edebilir. Fantezi ile gerçeklik arasındaki çizgi gitgide bulanıklaşmıştır ve Quaid gerçek kimliğini, gerçek aşkını ve gerçek yazgısını keşfederken, dünyasının kaderi de pamuk ipliğine bağlıdır. Len Wiseman’ın yönettiği filmin senaryosunu Kurt Wimmer ile Mark Bomback kaleme aldı. Ronald Shusett ve Dan O’Bannon’la birlikte Jon Povill ve Kurt Wimmer ise filmin hikayesini beyaz perdeye uyarladı. “Total Recall/Gerçeğe Çağrı”nın yapımcılığını Neal H. Moritz ve Toby Jaffe gerçekleştirdi.

Columbia Pictures bir Original Film yapımı olan Len Wiseman filmi “Total Recall/Gerçeğe Çağrı”yı sunar. Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, John Cho ve Bill Nighy’nin başlıca rollerini paylaştığı filmi Len Wiseman yönetti. Neal H. Moritz ve Toby Jaffe’nin yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosu Kurt Wimmer ile Mark Bomback’e ait. Filmin hikayesini beyaz perdeye uyarlayan isimler ise Ronald Shusett, Dan O’Bannon, Jon Povill ve Kurt Wimmer. Philip K. Dick’in yazdığı kısa hikaye “We Can Remember It for You Wholesale”den esinlenen “Total Recall/Gerçeğe Çağrı”nın yönetici yapımcılığını Ric Kidney ve Len Wiseman, görüntü yönetimini ASC’den Paul Cameron, yapım tasarımını Patrick Tatopoulos, kurgusunu Christian Wagner, kostüm tasarımını ise Sanja Milkovic Hays gerçekleştirdi. Müziği Harry Gregson-Williams’ın imzasını taşıyan filmin görsel efektler amiri ise Peter Chiang.

Gerçeğe Çağrı/Total Recall Philip K. Dick’in “We Can Remember It For You Wholesale” adlı ünlü kısa hikayesinden ilham alınarak yeniden çekilen, gerçeklik ve hafıza hakkında bir aksiyon, gerilim filmi. Hayallerinizi gerçek hatıralara dönüştürecek Rekall şirketine hoşgeldiniz.
Bir fabrika işçisi olan Douglas Quaid (Colin Farrell), çok sevdiği güzel bir karısı (Kate Beckinsale) olmasına rağmen, sinir bozucu hayatında sahip olabileceği en güzel anıların, süper ajan olduğu bir hayattan gerçek anılara sahip olmak olduğunu düşünmektedir. Ancak, korkunç bir prosedür hatası yüzünden Quaid,aranan bir adam olur ve kendisini, lider Cohaagen (Bryan Cranston), tarafından kontrol edilen, polis güçlerinden kaçarken bulur.
Quaid bir isyancı (Jessica Biel) ile birlik olarak, yer altındaki direnişin liderine (Bill Nighy) ulaşmak ve Cohaagen’ı durdurmak ister. Gerçekle hayal arasındaki çizgi iyice bulanıklaşırken, Quaid’in dünyasının kaderi de, kendi gerçek kimliğini, gerçek aşkını ve gerçek kaderini bulmasına bağlıdır.

Yönetmen: Len Wiseman
Senaryo: Kurt Wimmer ve Mark Bomback
Film hikayesi: Ronald Shusett & Dan O’Bannon ve Jon Povill
İlham alınan kısa hikaye: Philip K. Dick’in yazdığı
“We Can Remember It For You Wholesale”
Yapımcılar: Neal H. Moritz Toby Jaffe
Yönetici Yapımcılar: Ric Kidney, Len Wiseman
Oyuncular: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, John Cho ve Bill Nighy

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hafir: Karanlık Mezar (2022) Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın - Ploey: You Never Fly Alone (2018) Çılgın Banka Soygunu - Vier Gegen Die Bank (2017) Simülasyon - Simulant (2023) Herşeye Rağmen (2023) Kadınlara Mahsus (2023)

Leave a comment