GENCO ERKAL,MUAMMER KARACA ve KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN “NEREYE GİDİYORUZ”? DİYE
SON KEZ SORUYOR!

Usta oyuncu Genco Erkal’ın; Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarladığı tek kişilik oyunu “Nereye Gidiyoruz?”, Dostlar Tiyatrosu tarafından yeni sezonda son kez sahneleniyor! Erkal’ın, ülke olarak “Nereye gidiyoruz?” sorusuna yanıt aradığı oyunu; 10 Şubat 2012, Cuma akşamı Muammer Karaca Tiyatrosu’nda, 11 Ocak 2012, Cumartesi akşamı ise Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek.

Tüm yaşamı boyunca düşünceleri uğruna yılmadan mücadele veren bir aydının, Aziz Nesin’in gözünden ülkenin dertlerini ve insanlarını tanımayı hedefleyen “Nereye Gidiyoruz?”; ölümünün 15. yılında bu büyük gülmece ustasının bakış açısıyla ülkenin fotoğrafını çekiyor. Tiyatro duayeni Genco Erkal, oyunuyla; Aziz Nesin’in tüm
yazılarında en etkileyici örneklerini verdiği Karagöz, Ortaoyunu, Meddah gibi geleneksel gösteri sanatlarımızı, masallarımızı, anlatı geleneğimizle çağdaş sanatın sentezini ustaca kullanarak, genç kuşaklara da tanıtılmasını amaçlıyor. “Nereye Gidiyoruz?”, içinde yaşadığımız toplumun çelişkilerini ve çıkmazlarını vurucu bir dille yansıtıyor. Kendine has tarzıyla izleyenleri çok güldürecek olan bu çağdaş meddah gösterisinde, Aziz Nesin’in yıllar önce kaleme aldığı metinlerin güncelliği izleyenleri şaşırtırken, Genco Erkal’ın müthiş enerjisi tüm salonu büyülüyor.

“Nereye Gidiyoruz?”un yönetmenliğini ve sahne tasarımını Genco Erkal üstlenirken; oyunun müzikleri Türkiye’nin ilk özgün film müziği sanatçılarından, mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu Arif Erkin tarafından hazırlanıyor. Özlem Kaya’nın giysi tasarımını, Hakan Özipek’in ışık tasarımını üstlendiği oyunda Karagöz tasvirleri Haluk Yüce tarafından yapılıyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından son kez sahneye konan, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “Nereye Gidiyoruz?”; 10 Şubat 2012, Cuma akşamı saat 20:30’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda, 11 Ocak 2012, Cumartesi akşamı ise yine saat 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bedenimi Kaybettim - I Lost My Body (2020) Aşk Uğruna - Suite Française (2015) Küçük Esnaf (2016) TAVŞAN JOJO - JOJO RABBIT (2020) Gözümün Nûru (2013) Cano (2018)

Leave a comment