Genç Sinema Atakta!
Geleceğin Sineması-9’a Rekor Katılım!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün TÜRSAK Vakfı İşbirliği ile Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini senaryo aşamasında desteklediği “Geleceğin Sineması-9”a  bir hafta içinde 300’e yakın proje başvurdu.
Geleceğin Sineması-9’un Ödül Törenini ünlü oyuncu Selma Ergeç sunacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ; sinema ve iletişim alanında eğitim veren Türkiye genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının ilgili bölümlerinde okuyan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık “Geleceğin Sineması” projesi, 9 yıllık tarihinde bir rekora  daha imza attı. Genç sinemacılar, herhangi bir tür sınırlaması olmaksızın, kurmaca (fiction), deneysel, belgesel ve animasyon  türündeki projeleri kabul eden “Geleceğin Sineması-9” projesine bir hafta içinde 300’e yakın projeyle başvurdu.
Bergüzar Korel, Beste Bereket, Yekta Kopan, Yüksel Aksu, Murat Şeker, Gökhan Tiryaki, Muzaffer Hiçdurmaz, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Cem Erkul ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, gibi kendi dallarında büyük başarılara imza atmış isimlerden oluşan jüri, 300’e yakın başvuru arasından 20 projeyi ödüllendirdi. Ülkemizde öğrenci filmlerini, proje ve senaryo aşamasında destekleyen ilk ve tek proje olma özelliğine sahip “Geleceğin Sineması” ödül töreni 29 Mart’ta gerçekleştirilecek. Bir çok sinemacının katılacağı ve öğrencilere ödüllerini teslim edeceği töreni, ünlü oyuncu Selma Ergeç sunacak.
Jüri tarafından seçilen 20 proje sahibi,T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından, kısa filmlerini gerçekleştirmek üzere 2.500 TL ile ödüllendiriyor. Değerlendirme sonucu birinci seçilen projenin sahibine 1000 Volt stüdyosun da post-prodüksiyon desteği verilecektir.. Ayrıca TÜRSAK Vakfı, her yıl olduğu gibi, ikinci seçilen proje sahibine bir dizüstü bilgisayar, üçüncü seçilen proje sahibine de dijital fotoğraf makinesi armağan edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kurbağa Krallığı - Frog Kingdom (2015) Özgürlük Yolu - The Way Back (2011) Umut Işığım - Silver Linings Playbook (2013) Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Ansızın - All of a Sudden (2016) Sol Şerit (2016)

Leave a comment