BERLİN FİLM FESTİVALİ’NDEN
ÖDÜLLE DÖNEN
 “GENÇ PEHLİVANLAR”
VİZYONA GİRİYOR!

66. Berlin Film Festivali’nin Generation Kplus bölümünde jüri özel mansiyon ödülü kazanan ilk Türk belgeseli “Genç Pehlivanlar”; 15 Nisan Cuma günü Başka Sinema kapsamında dokuz salonda gösterime giriyor! Mete Gümürhan’ın yazıp yönettiği “Genç Pehlivanlar” belgeseli, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen yoksul çocukların Amasya Güreş Eğitim Merkezi’ndeki hayat mücadelesine odaklanıyor.

Bu yıl 66. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirilen Generation Kplus Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması’nda jüri özel mansiyon ödülü kazanan “Genç Pehlivanlar” belgeseli seyircisiyle buluşuyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Mete Gümürhan’ın, yapımcılığını Kaliber Film ve Filmaltı’nın üstlendiği “Genç Pehlivanlar” belgeselinin görüntü yönetmenliği André Jäger’a, kurgusu ise Ali Aga’ya ait.

66. Berlin Film Festivali’nin Generation Yarışma Bölümü Başkanı Maryanne Redpath’in, “Bizim bölümde kurmaca filmlerin yanı sıra belgesellere de yer vermeye çalışıyoruz ama bugüne dek belgesel filmlerin ödüle layık görülmesi pek sık olmamıştır” şeklinde yorumladığı “Genç Pehlivanlar” bu ödülü kazanan ilk Türk belgeseli oldu.

“Genç Pehlivanlar”, Amasya’nın civar köylerinde yaşayan yoksul ailelerin çocuklarının güreşte elde edecekleri başarı ile kendilerine yeni bir yol çizmeye çalışmalarının öyküsünü anlatıyor. Tutkuları uğruna yaşıyor, öğreniyor, acı çekiyorlar: Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu’ndaki 26 çocuk, geleceğin güreş şampiyonları olabilmek için birçok zorluğa göğüs geriyor. Genç Pehlivanların kahramanı olan bu çocuklar, bir yandan da erkek egemen bir ortamda ergenliğin bildik sıkıntılarını yaşıyorlar. Yönetmenin müdahale etmeden, yakından gözlemiyle, çocukların arkadaşlıkla rekabet arasında geçen gündelik hayatlarına tanık oluyoruz.

İzleyicisini doğrudan çocukların dünyasına götüren, onların çektiği acıları ve bununla birlikte çocukça eğlenişlerini de gösteren “Genç Pehlivanlar” belgeseli; 15 Nisan 2016, Cuma günü Başka Sinema salonlarında seyirciyle buluşuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ve Sonra Dans Ettik - And Then We Danced (2019) Sıcak Kalpler - Warm Bodies (2013) Melanet (2023) Stalin’in Ölümü - The Death of Stalin (2018) Vecide - Wadjda (2014) İfrit-i Musallat (2023)

Leave a comment