“GENÇ KLASİKÇİLER FESTİVALİ”
SEYRANTEPE BURSİYERLERİ ENKA KÜLTÜR SANAT’IN, ÖZEL DAVETLİLERİ!

ENKA Kültür Sanat; 23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerinde, “Genç Klasikçiler Festivali” düzenliyor.İki yıldır Seyrantepe Sanayi Mahallesi gençlerine müzik eğitimi alma imkanı sunan ENKA,bursiyerlerini özel davetli olarak ağırlıyor! “Genç Klasikçiler Festivali” tarafından burs alan gençler ve aileleri, ENKA Kültür Sanat’ın 24 Ekim – 20 Aralık 2011 tarihleri arasındaki tüm etkinlerinin özel misafirleri olacak.
Gençleri iyi müzikle buluşturmak ve onlarda akademik müzik algısını oluşturabilmek amacıyla ilk olarak 2009 yılında düzenlenen “Genç Klasikçiler Festivali”; müzik türlerinin belirli kesimler tarafından sahiplenilmesine karşı, sınırları ortadan kaldırabilmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Festival bu amaç doğrultusunda başta Seyrantepe Sanayi Mahallesi’nde yaşayan ve müziğe ilgisi olan, öğrenmek, icra etmek isteyen gençler ile çocuklara erişiyor.

Kültürel faaliyetlerden uzak kalan tüm İstanbul’lulara, gençlere ve çocuklara yeni bir kapı aralayan “Genç Klasikçiler Festivali”, Seyrantepe ve Kâğıthane bölgesinde yer alan ilköğretim okullarında konserler veriyor ve yaptığı duyurularla öğrencileri kendi “Stüdyo”suna çağırıyor. Festival ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile düzenlediği kulak sınavının ardından belirlenen öğrencilere müzik bursu veriyor. 2010 yılında Seyrantepe Mahallesi’nden seçilen 6 ilköğretim öğrencisine sağladığı piyano eğitimi ile uygulanmaya başlanan proje,ikinci senesinde 18 öğrenciye ulaşarak piyano, keman, çello, gitar, vurmalı sazlar ve flüt branşlarıyla ses çeşitliliğini genişletiyor. Proje dahilinde enstrüman eğitimlerinin yanı sıra öğrencilerine Koro – Solfej ve disiplinler arası Temel Sanat çalıştayları da veriliyor.

23 yıldır, gelenekselden güncele, alternatiften popülere, Batı’dan Doğu’ya tüm sanat anlayışlarına değer veren ENKA Kültür Sanat ise, “Genç Klasikçiler Festivali” bursiyerlerine yeni pencereler açmak amacıyla, onları etkinliklerine davet ediyor. 23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahnelenen konser ve tiyatro oyunları burslu Seyrantepe Sanayi Mahallesi gençleri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
X-Men: Dark Phoenix - Dark Phoenix (2019) Kaset İşi - Sex Tape (2014) The Sea of Trees: Sonsuzluk Ormanı (2017) Enkaz (2017)  Fame (2009) D@bbe 2 (2009)

Leave a comment