Arp Sanatı Derneği’nin Ceren Necipoğlu Adına İlk Kez Bu Yaz Vermeye Başladığı Bursu Kazanarak   İsviçre’deki Uluslararası Arp Ustaları (Harpmasters) Arp Akademisi’ne Gitmeye Hak Kazanan Genç Arpistler Belli Oldu

İstanbul’da kurulan Arp Sanatı Derneği ve İsviçre’nin Uluslarararası Harpmasters Arp Akademisi işbirliği ile Ceren Necipoğlu adına verilecek bursu almaya hak kazanan isimler açıklandı.
Genç arpistlere destek vermeyi amaçlayan Arp Sanatı Derneği ve İsviçre Harpmasters Akademisi, arp sanatını seçen gençleri burs ile destekleyerek eğitimlerini sürdürmelerine olanak sağlayacak. Arpa gönül veren ve arp çalmayı seçen yeteneklerin  ustalıklarına göre seçildikleri eğitim bursu Arp Sanatı Derneği Kurucusu ve Başkanı Türkiye’nin Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu öncülüğünde başlatıldı.
Ülkemizde profesyonel bir arp geleneği oluşturmayı ve arpı seçen genç yeteneklerin eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Şirin Pancaroğlu; standartları oldukça yüksek olan İsviçre’nin Harpmasters Akademisi işbirliği ile bu yaz ilk kez verilmeye başlanacak bursun, başvuran adaylar kadar kendilerini de heyecanlandırdığını belirtti. Pancaroğlu “Bize ilham veren ve kendisini genç arp sanatçılarının yetiştirilmesine adayan arkadaşımız Ceren Necipoğlu’nun ismiyle verdiğimiz bu bursu çok önemsiyoruz, bu burs ile Ceren’in ismini yaşatacağız” dedi.
İsviçre Harpmasters Akademisi Kurucusu ve Artistik Direktörü Irina Zingg, genç arp sanatçılarının eğitimleri için Arp Sanatı Derneği ile işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda eğitimlerini sürdürebilmek için finansal kaynak arayışı içinde olan Türk arp sanatçılarına destek misyonu ile arayışa girdiklerini anlatan Zingg, Ceren Necipoğlu Burs Projesi ile bu fırsatı yakaladıklarını, arp performansında en mükemmeli ortaya koymak adına başlayan bu işbirliğinin kendilerine keyif ve onur verdiğini söyledi.
Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, besteci Prof. Hasan Uçarsu ve müzik yazarı Kemal Küçük’ten oluşan seçici kurul, 15 Haziran’da Arp Sanatı Derneği Merkezinde düzenlenen ve 4 adayın katıldığı sınavın sonucunda Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yeni mezunu Emel Çeli ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Güneş Hızlılar’ı, Ceren Necipoğlu Bursunu almaya hak kazandıkalrını açıkladı. Çelik ve Hızlılar iki ayrı kategoride 17 Temmuz-3 Ağustos 2013  tarihleri arasında sekizincisi düzenlenecek olan İsviçre’deki Arp Ustaları Akademisi’ne devam edecek. Türkiye’den arp sanatçılarının katılımı için her yıl tekrarlanacak burs Türk vatandaşı olan ve öğrenim gören tüm  arp sanatçılarına açık olacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
İki Gözüm Ahmet: Sürgün (2024) Kırık Kucaklaşmalar - Broken Embraces (2010) Ben, Tonya - I, Tonya (2018) DOGMAN (2019) Dursun Çavuş (2014) Uzun Aşkın Kısası - Long Story Short (2021)

Leave a comment