Suriyeli bir kadının Türkiye’de başına gelenleri konu alan “Gabra”, film bu yıl Cannes Film Festivali’nde mültecilere dikkat çekti.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve BTSO destekleri ile My Elit Yapım tarafından çekilen “Gabra” Cannes Film Festivali Short Film Corner’da yoğun ilgi gördü. Filmin yapımcısı Eda Sürmeli ve ekibi, uzun metraja aktarmayı düşündükleri “Gabra” için uluslar arası yapım şirketleriyle olumlu temaslarda bulundu.

Dünya çapında sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Cannes film Festivali’nde yer almanın büyük bir gurur olduğunu söyleyen yapımcı Eda Sürmeli sözlerine şöyle devam etti: “”Bu yıl ilk defa katıldığımız Cannes Film Festivali bizim için oldukça verimli geçti.  Gabra vicdani sorumluluğumuz ve ülkemizin duruşunun temsili oldu. Birçok kişinin Gabra’yı bilmesi ve izlemesi bizi gururlandırdı. Cannes’da iletişime geçtiğimiz bir çok meslektaşımızla uzun metraj için görüşmelerde  bulunduk. Herkes çok ilgili ve bu ilgi bizi uzun metrajda da ses getirecek bir projeye doğru götürüyor. Umarım önümüzdeki yıllarda bu yıl çekeceğimiz 7 kısa filmimiz ve Gabra’nın uzun metrajıyla bu büyük görevi tekrar yaşatabiliriz. Tüm destekçi kurum ve kuruluşlarımıza, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma bu manevi hazzı yaşamımızda rol oynadıkları için tekrar teşekkür ediyorum.”

Yapım: My Elit Yapım
Yapımcı: Eda Sürmeli
Yönetmen: Hakkı Görgülü
Senaryo: Batuhan Arıcıoğlu
Oyuncular: Bülent Ergun, Tutku Karaca, Ahmet Pamuk, Haluk Yalçınkaya, Ecevit Burhan, Ali Caner Celikel, Abdullah Cırık, Gökce Nur Avcı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hellboy, 11 Nisan'da Beyazperdede (2019) Rumba (2009) Centilmen - The American (2010) Julieta (2016) Radiogram (2018) Öteki Kadın - The Other Woman (2014)

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment