FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE TİYATRO

ZENCİLER
yazan : Jean GENET

DIP SAHNE OYUNCULARI

5 aralık pazartesi, 19:00      

Dip Sahne Oyuncuları, Fransız drama yazarı ve şair Jean Genet’nin en güçlü oyunlarından birini, Nilay Erdönmez yönetmenliğinde, Erdinç Anaz koreografisi ile sahneliyor. 2010 yılında doğumunun yüzüncü yılı kutlanan Jean Genet, ebedi bir isyankar ve aynı zamanda gerçek bir dil aşığı ve virtüözu. Yazar arıtılmış, titiz bir biçemde cinsel sapma, kötülük ve erotizm konularını karanlık dünyalarda çelişik duygular taşıyan insanları yüceltiyor.
Oyun, Fransıca üst yazılı olarak Türkçe oynanacaktır.

Bilet : 10 TL
Biletler gösteriden 1 saat önce Fransız Kültür Merkezi’nde satışa sunulacaktır.

“Bu oyun sömürüsüz bir dünya fantezisidir. Değerlerin alt üst olduğu günümüz dünyasında, üst sınıfa mensup kişilerle alt sınıfa ait insanların çatışmasını anlatan ‘Zenciler’ güzel bir dünyaya ulaşmanın hayali paradoksunu sunuyor bizlere…”
Nilay Erdönmez

YAZAN: JEAN GENET
ÇEVİRMEN: NAMİ BAŞER
YÖNETEN: NİLAY ERDÖNMEZ
KOREOGRAF: ERDİNÇ ANAZ

OYNAYANLAR

BARIŞ ÇELİKKOL, BEDİR BEDİR, CAN YILMAZ, DİRENÇ DEDEOĞLU, HAKAN DÜLGER,EMRE ÇAKMAN, NESLİHAN ARSLAN, NİLAY ERDÖNMEZ, TUĞÇE TANIŞ, UĞUR ARSLAN, YEŞİM ÇAPANOĞLU

TEKNİK EKİP: YUNUS EMRE TERZİOĞLU, OZAN ERDÖNMEZ

DİP SAHNE OYUNCULARI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bayram Abi (2016) Şerr-i Cin (2022) Kimetsu Orchestra Concert - Mugen Train (2023) Aşk Notları - The History of Love (2017) Anadolu Leoparı (2022) Ejder Kılıcı - Dragon Blade (2015)

Leave a comment