FAZIL SAY’IN “GÜZ ŞARKILARI”, İLK HAFTASINDA EN ÇOK SATANLAR LİSTESİNDE…

GÜVENÇ DAĞÜSTÜN’ÜN EŞSİZ SES TONU ile
ECE DAĞISTAN’IN FARK YARATAN PİYANO YORUMUNUN
BİRLEŞTİĞİ ALBÜM ZİRVEDE!

Eşsiz ses tonu, etkileyici yorumuyla dinleyenlerde her parçada farklı bir tat bırakan opera sanatçısı Güvenç Dağüstün ve şarkı dolu tuşesiyle piyanodan tüm güz renklerini çıkartabilen, müthiş yorumuyla fark yaratan piyanist Ece Dağıstan’ın buluştuğu “Güz Şarkıları” albümü, ilk haftasında En Çok Satan Albümler Listesi’nde ilk sıradaki yerini aldı. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın, unutulmaz şairlerin unutulmaz şiirlerini bestelediği eserlerin yer aldığı albüm dinleyenleri sonbahar tadında bir müzik ziyafetine davet ediyor.

Nâzım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Ahmed Arif, Attila İlhan gibi ünlü şairlerin şiirlerinin Fazıl Say bestelerinde yeniden hayat bulduğu, Güvenç Dağüstün’ün solist olarak yer aldığı ve piyanist Ece Dağıstan’ın piyano partisini çaldığı “Güz Şarkıları” albümü, 7 Aralık’ta Ada Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluştu. Yayınlandığı ilk günden beri büyük ilgi gören albüm, kısa sürede aralık ayının En Çok Satan Albümler Listesi’ne girerek zirveye yerleşti.

2002 yılında Fazıl Say’ın Nâzım Oratoryosu’nda “Bugün Pazar” adlı besteyi de seslendiren Güvenç Dağüstün, Fazıl Say’ın ve Nâzım Hikmet’in yıllar sonra bu albümle, bu kez “Akrep Gibisin” ile yeniden hayatına girdiğini söylüyor. “Bu şiirlerin ikisini de babam 1977 yılında çıkardığı ‘Bağımsızlığa Ezgiler’ uzunçalarında okuyordu.” diyen Dağüstün, “Güz Şarkıları”nın kendisi için anlamını; “Böyle güzel bir rastlantı ile başladı bu yeni serüven” şeklinde ifade ediyor. Güvenç Dağüstün, şan tekniği açısından bir hayli zor olan şarkılardaki müthiş yorumuyla, her parçada dinleyenlere farklı bir tat bırakıyor.

Kendi şarkı albümleri içinde, ilk kez piyano partisini kendisi çalmayan Fazıl Say; bu albümde şarkıları Ece Dağıstan’a emanet ediyor. Fazıl Say, Dağıstan’ı; “Şarkı dolu tuşesi ile piyanodan tüm güz renklerini çıkartabilen, muazzam yaratıcı bir yorumcu” diye anlatıyor. Dağıstan ise “Güz Şarkıları” için; “Başucu şairlerimin dönüp dönüp yeniden okuduğum, sayfasının ucunu kıvırdığım, kendimi de başrolüne oturttuğum şiirlerinin içine piyanomla sızmak, onlarla böylesine güzel birleşmek ve kendi kelimelerim haline getirmek, tarifsiz bir anlam kattı hayatıma.” yorumunu yapıyor.

Fazıl Say bestelerinin, Güvenç Dağüstün ve Ece Dağıstan tarafından yorumlandığı “Güz Şarkıları” albümü; Fazıl Say ve Bülent Forta yapımcılığında, Ada Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Memleket Meselesi (2010) Gece Gelen - It Comes at Night (2018) The Albanian Virgin (2024) Yaşamak - Living (2023) Yakışıklı Prens - Charming (2018) FERRARI (2023)