FANTASTİK DÖRTLÜ

Marvel’ın en uzun soluklu süper kahraman takımı olan FANTASTİK DÖRTLÜ,  dört aykırı gencin, alternatif ve aynı zamanda tehlikeli bir boyuta ışınlanmasıyla, olağanüstü bir fiziksel değişime uğramalarını konu alıyor. Alt üst olan hayatlarını yoluna sokup, yeni yeteneklerini kullanarak bir takım olarak hareket etmeyi öğrenmeli ve dünyayı tehdit eden eski dostlarına karşı gelmeliler.
New York’ta geçen bu tekrar, dörtlünün henüz idealist gençler iken, bir anda belirsizliğe attıkları adımda, takım olabilme sürecine odaklanıyor.
FANTASTİK DÖRTLÜ, karakterlerin yeni yeteneklerini kazandığındaki avantajlar kadar, insan üzerindeki yıldırıcı etkisine de odaklanıyor.
FANTASTİK DÖRTLÜ’nün başrollerini, Reed Richards rolünde Miles Teller (“Whiplash”), Johnny Storm rölünde Micheal B. Jordan (“Son Durak”, “Doğaüstü”), Sue Storm rolünde Kate Mara (“House of Cards”) ve Ben Grimm rolünde Jamie Bell (“Billy Elliot”,”Turn”) paylaşıyor.
Filmde ayrıca başarılı ancak asi bilgisayar programcısı ve Baxter Enstitüsü öğrencisi Victor von Doom rolünde Toby Kebbell (“Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti”), Johnny ve Sue’nun babası Dr.Franklin Storm rolünde Reg E. Cathey (“House of Cards”.”The Wire”), Baxter Enstitüsü’nün vicdansız üyesi rolünde Tim Blake Nelson (“Neredesin Be Birader?”) performanslarını sergiliyor.

DÖRTLÜ’NÜN HİKAYESİ
Birçok günümüz modern mucit ve dahileri gibi, Reed Richards’da mütevazı bir kişiliğe sahiptir. 12 yaşında annesi ve üvey babasının Long Island’daki banliyö evinin garajında araştırmalarına başlar.
Bu genç mucit, sınıf arkadaşı Ben Grimm ile hurda parçaları topladıktan sonra, eşsiz bir madde ışınlanma makinesi dizayn eder. Bu masaüstü cihaz “Madde ışınlama makinesi” objeyi bir yerden başka bir yere ışınlamaya olanak sağlar.
Dört sene sonra, Lise Bilim fuarında Reed’in girişimi, Lise ve Üniversite öğrencilerinin yeni fikirlerine önem veren Baxter Enstitüsü dekanı Dr. Franklin Storm’un dikkatini çeker.
Dr.Storm, bu genç vizyon sahibi öğrenciyi, kendi başarılı öğrencileri arasında görmek istediğini söyler. Bunun üzerine Reed New York’a taşınır ve yeni teknolojiler üzerine araştırma yapacağı Baxter programına dahil olur.
Bir gece Reed, daha önce insan üzerinde denenmemiş olan makinesini test etmeye karar verir. Çocukluk arkadaşı Ben Grimm, Dr.Storm’un oğlu Johnny Storm ve Baxter öğrencisi Victor von Doom’u doğal kaynakları zengin ve kontrol edenin sınırsız güç sahibi olacağı bir boyuta ışınlanmak için ikna eder.
Ne yazık ki, amatör astronotların görevi ters gider ve bir patlamayla sonuçlanır.  Reed, Johnny, Ben ve o sırada laboratuvarın arkasında olan Dr.Storm’un üvey kızı Sue Storm çok ciddi şekilde yaralanır. Bu sırada Victor kayıptır.
Baxter olayının hemen sonrasında, hükümet bu dört genci, gizli olan 57.Bölge’ye getirir ve burada üç sene boyunca üzerlerinde araştırma yapılır, stabilize edilir ve analize tabi tutulurlar.
Reed, Johnny, Sue ve Ben bu fiziksel durumun sonucunda inanılmaz yeteneklere sahip olurlar. Reed vücudunu sıra dışı bir biçimde esnetebilir, Johnny alev topuna dönüşebilir, Sue görünmez olabilir ve çok güçlü bir güç alanı oluşturabilir ve Ben ise iki metrelik ve 450 kiloluk bir taştan yaratığa dönüşebilmektedir.
Bu sırada Washington hükümeti, bu fantastik güce sahip dörtlüyü kontrol altına alma peşindedir. Genç dörtlü bir araya gelip, yeteneklerini en iyi şekilde kullanarak, dünyayı tehdit eden gizemli güce karşı gelmelidir.

Vizyon Tarihi: 7 Ağustos 2015 (1s 46dk)
Yönetmen: Josh Trank
Oyuncular: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan
Tür: Aksiyon , Macera , Fantastik
Ülke: ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yakalandın! - Tag (2018) Mutluluk - Glück - Bliss (2013) Tehlikeyle Flört (2015) Şirinler 2 - The Smurfs 2 (2013) Son Akşam Yemeği (2023) Gitme Baba (2013)

Leave a comment