EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR

Cesaret bir imparatorluğu yıkar mı?..

Kendine hayran bırakan yönetmen Ridley Scott, EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’da bir adamın cesaretinin bir imparatorluğu alaşağı edişinin hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Scott, görsel efektler ve 3D teknolojisi kullanarak, Mısır Firavunu Ramses (Joel Edgerton)’e başkaldıran ve 400,000 köleyi Mısırdan kaçıran Musa (Christian Bale)’nın hikayesine yepyeni bir soluk getiriyor.
Filmdeki entrika, mekan, maceralar ve canlı karakterler eşsiz bir tiyatral olaya tanık olmamızı sağlıyor. Exodus Mısır’ın özgün ve belirleyici bir destanı. Aynı zamanda duygu, rekabet ve ihanet içeren bir özgürlük mücadelesinin güçlü hikayesi.
“Musa’nın hayatı tüm zamanların en iyi macerası ve manevi arayışı” diyor Scott. Başarılı yönetmen, 15.000 Mısırlı askerin Hitit kamplarına saldırısıyla başlayan, askeri yapıların yükseldiği, vebanın kol gezdiği ve Kızıldeniz’in ayrıldığı o önemli hikayenin altına imzasını atıyor.
“Hayattan görkemli olan her şeyi severim” diye ekliyor Scott.”Gladyatör filminde ne yapacağımı biliyordum. O zamandaki insanlar gibi yaşamak, nefes almak ve hissetmenin ne demek olduğunu biliyordum.  EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’da Mısır kültürüne ve Exodus’a daha önce yapılmamış bir şekilde hayat vermek istedim.”
EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR Pinewood Stüdyoları’nda, Londra’da, Güney İspanya’daki Almeria bölgesinde ve Kanarya Adalarında çekildi.

EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’da geniş bir ülke yelpazesinde sayısız ödüllü oyuncu bu proje için bir araya geldi. “Mısır, kültürlerin birbirinden etkilendiği Afrika, Orta Doğu ve Avrupa’nın ortasında kalan bir bölge. Bu sebeple İranlı, İspanyol ve Arap gibi çok farklı etnik gruplardan oyunculara sahibiz. Mısır halkının etnik kimliğiyle ilgili birçok farklı teori mevcut ve o günkü kültürü en iyi şekilde yansıtmak için birçok tartışma yaşadık. Köklerinin birçok dine ve önemli insana uzanan bir hikayeye can vermek için evrensel bir oyuncu kadrosu yaratmaya çalıştık.”
Filmde Christian Bale Musa’yı, Joel Edgerton Ramses’i, John Turturro Seti’yi, Ben Kingsley Nun’u ve Aaron Paul’da Joshua’yı canlandırıyor.

Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul
Tür: Epik, Aksiyon
Ülke: ABD, İngiltere, İspanya
Vizyon Tarihi: 12 Aralık 2014
Süre: 150 dk.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Melekler ve Kumarbazlar (2009) Tek Başına - Alone (2020) Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları - Fantastic Beasts: The Secrts of Dumbledore (2022) Annemin Şarkısı - Klama Dayîka Min (2014) Cesur Balık 2 - Reef 2: High Tide (2013)

Leave a comment