EVRENİN ASKERLERİ 4-
İNTİKAM GÜNÜ-3D “Universal Soldier 4-
Day of Reckoning 3D”

SİNOPSİS
Serinin üçüncü filminde hayatta kalan askerler Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) ve Andrew Scott (Dolph Lundgren) “Evrenin Askerleri” tarafından yönetilen yeni bir düzen için savaş vermek zorundadırlar. Kendi aralarında güçsüzleri devre dışı bırakmak için ölümüne dövüşler düzenlerler. Luc hükümet tarafından ajan olarak kullanılan Evrenin Askerleri’ni bir araya getirdiği bir kilise kurmuştur. Amacı “ Evrenin Askerleri’nin beyinlerine kazınan fabrikasyon mahsulü anıları silmek ve hükümetin oyunlarını ortaya çıkartarak “Evrenin Askerleri”ni özgür kılmaktır.
Fakat, John (Scott Adkins) Luc’un onu ekibine katma girişimlerine karşı direnir. Luc, John’u anılarının sahte olduğu konusunda ikna etmeye çalışır fakat başarısız olur. John’un sahte anılarını silmek isteyen Luc ve ekibi John’un evini basarlar ve onu komaya sokana kadar döverler. Saldırı sırasında John’un karısı öldürülür ve buna şahit olan John saldırının arkasında Luc’un olduğunu anlar.
John, hastanede komadan çıktığında hafızasını kaybetmiştir. Kendini kaybolmuş hisseden John hayatının parçalarını bir araya getirmekte zorlanmaktadır. Hafızası yavaş yavaş kendine gelirken çok sevdiği karısının ve kızının katilini hatırlar ve Luc’tan ailesinin ölümünün intikamını almak için yola çıkar. Luc’un küçük ordusunu ormanlık bölgede aramaya başlayan John sonunda Luc’u bulur. Fakat Luc onu ailesinin aslında gerçekte var olmadığını, her şeyin beynine yerleştirildiğiyle ilgili onu ikna etmeye çalışır. John, Luc’a inanmayı reddeder ve sonunda sadece bir Evrenin Askeri’nin hayatta kalacağı mücadele böylece başlamış olur.
Evrenin Askerleri serisinin dördüncü filmi olan yapım, Jean-Claude Van Damme (The Expendables 2, Kung Fu Panda 2, Universal Soldier), Dolph Lundgren (The Expendables 2, Universal Soldier),  Scott Adkins (Undisputed III: Redemption, Assassination Games),  Andrei Arlovski (eski UFC Ağırsiklet Şampiyonu, Universal Soldier: Regeneration) ve yönetmen John Hyams’ı (Universal Soldier: Regeneration, Rank belgeseli, The Smashing Machine belgeseli, “NYPD Blue” dizisi) yeniden bir araya getiriyor. Filmde aynı zamanda Mariah Bonner da (The Social Network) rol alıyor.
Yönetmen John Hyams filmi şöyle tanımlıyor: “Film, gizem, aksiyon, psikolojik gerilim ve hafıza kaybının bir birleşimi. Film “Evrenin Askerleri” serisinde geçen dünyayı bambaşka bir bakış açısıyla, “Unisols”ün gözünden anlatıyor. Serinin bundan önceki filminde Luc Deveraux’un kayboluşu ve Unisol teknolojisinin hala kolonlama ve genetik mühendislik tekniklerini kullanarak ölmüş askerleri hayata döndürdüğü, onları birer savaş makinesi haline getirdiği gerçeğiyle bitmişti. Bu film ise önceki filmlere benzer bir evrende geçse de Unisol teknolojisinin çok daha yüksek bir seviyede olduğu bir zaman diliminde geçiyor.”

Yöneten: John Hyams
Süre: 114 dk
Dil: İngilizce
Senaryo: John Hyams & Doug Magnuson ve Jon Greenhalgh
Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Scott Adkins, Andrei Arlovski, Mariah Bonner
Görüntü Yönetmeni: Yaron Levy
Vizyon Tarihi: 30 Kasım 2012

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bergen (2022) SAMSAM (2022) Tehlikeli İlişki - A Dangerous Method (2011) Annemin Şarkısı - Klama Dayîka Min (2014) Hain - Il Traditore – The Traitor (2019) Paris’te Bir Hafta Sonu - Starred Up (2014)

Leave a comment