4 Eylül 2009’da sinemalarda.
Doğmamış çocuklarının trajik ölümü Kate (Vera Farmiga) ve John’u (Peter Sarsgaard) perişan etmiş, hem evliliklerini hem de Kate’in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen iblislerin pençesindedir. Hayatlarını bir nebze de olsa normale döndürmeye çalışan çift bir çocuk daha evlat edinmeye karar verir. Gerek John, gerek
Kate yöredeki bir yetimhanede Esther (Isabelle Fuhrman) adındaki küçük bir kıza adeta çekildiklerini hissederler… ama Esther göründüğü gibi değildir. Ailesinin güvenliğinden endişe eden Kate, John’a ve diğerlerine Esther’ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır. Ama uyarılarına kulak asılmaz ve belki de herkes için çok geç olana dek bu durum devam eder. Jaume Collet-Serra’nın (“House of Wax/Mumya Evi”) yönettiği “Orphan/Evdeki Düşman”ın senaryosunu David Leslie Johnson, hikayesini ise Alex Mace kaleme aldı. Filmin başrollerinde Vera Farmiga (“The Departed”), Peter Sarsgaard (“Flightplan”), Isabelle Fuhrman (“Hounddog”), CCH Pounder (TV dizisi “The Shield”) ve Jimmy Bennett (“Star Trek”) yer alıyor.
Joel Silver, Susan Downey, Jennifer Davisson Killoran ve Leonardo DiCaprio’nun yapımcılığını üstlendiği filmin, ortak yapımcıları Richard Mirisch, David Barrett ve Erik Olsen, yönetici yapımcıları ise Steve Richards, Don Carmody ve Michael Ireland. “Orphan/Evdeki Düşman”ın kamera arkasındaki yaratıcı ekibi görüntü yönetiminde Jeff Cutter, yapım tasarımında Tom Meyer, kurguda Tim Alverson ve kostüm tasarımında Antoinette Messam’dan oluşuyor. Filmin müzikleri John Ottman’ın imzasını taşıyor.
Warner Bros. Pictures, Dark Castle Entertainment işbirliğiyle bir Appian Way yapımı olan “Orphan/Evdeki Düşman”ı sunar.
Filmin dünya çapındaki dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sokak Dansı 3D - Step Up 3D (2011) Kabustan Gelen - Before I Wake (2016) İki Gözüm Ahmet (2021) Sağ Salim 2: Sil Baştan (2014) Kaygı (2017) Sevimli Emojiler - The Mojicons (2017)

Leave a comment