“Kadın İşi Banka Soygunu”nda; izleyenlerden tam not alan Esra Dermancıoğlu, çok çılgın, çok hayalperest, çok sevgi dolu ve üstelik Küçük Armutlu’da rock bar sahibi bir işletmeci! Filmde, aşkta bir türlü yüzü gülmese de arkadaşlıkları sayesinde küçük dünyasında gayet mutlu Dürdane’yi canlandıran Dermancıoğlu; “Dürdane, denemekten korkmayan, bilmediği kapıları aralamayı seven, risk alan, başarısız olsa da hayata küsmeyen ve yeniden aynı hevesle ayağa kalkabilen bir kadın. Bugüne kadar oynadığım roller içinde kendimi en yakın hissettiğim karakterdi. Gerçek hayatta karşıma çıksa çok sıkı dost olabilirdik” şeklinde konuşuyor.

Esra Dermancıoğlu başrollerini Meltem Cumbul, Filiz Ahmet ve Özge Ulusoy ile paylaştığı yeni filmi “Kadın İşi Banka Soygunu”nun heyecanını yaşıyor. Filmde Dürdane karakterini canlandıran Dermancıoğlu; “Kendi dünyasında mutlu, hayalleri olan ve o hayaller için risk alan Dürdane olmak çok eğlenceliydi. Her ne kadar anı yaşamayı tercih eden bir kadın olsa da aynı zamanda başı dertte olan herkesin de sığındığı bir kadın çünkü çok şefkatli. Kendimi ona çok yakın hissettim.” diye belirtiyor. Sıkı bir arkadaşlık hikayesinin anlatıldığı film için de; “Çok bildiğimiz ve aslında herkesin baş etmeye çalıştığı dertleri kimi zaman güldürerek kimi zaman daha dramatik sahnelerle seyirciye aktarmaya çalıştık. Ama tabii, 4 kadının alışverişe çıkarcasına, plansız programsız, son derece acemice banka soymaya çalışması, filmi biraz daha komik bir noktaya taşıyacaktır.” şeklinde konuşuyor.

4 arkadaşın banka soyma macerasına da adrenalin için veya zengin olmak uğruna kalkışmadıklarının altını çizen Dermancıoğlu, “Banka soyma fikri bütün çarelerin tükendiği noktada şakayla karışık çıktı. Ama zaten banka soyma fikrinin kendisi şaka gibi bir şey değil mi? Açıkçası benim her zaman çok ilgimi çeken bir konu olmuştur. En dramatik banka soygunu filmlerinde bile çok gülerim ve eğlenirim. Çünkü o işe kalkışanların tavırları, bankaya girdiklerindeki o halleri her zaman beni güldürmüştür o yüzden bu filmi de hemen kabul ettim.” diye belirtiyor.

“Kadın İşi Banka Soygunu”nun birbirinden farklı 4 kadının dayanışmasını anlattığını ve günümüzde herkesin yaşadığı kredi kartı borçlarına da ışık tuttuğunu dile getiren Esra Dermancıoğlu; ”Aslında bu noktada trafik cezası bile yememiş 4 arkadaşı banka soymaya iten sebeplere mercek tutmak gerekir. Eğer işin içine çocuk, arkadaşlık, hastalık, aile, çaresizlik gibi şeyler giriyorsa bu noktada her şeyi yapabilirsin.” şeklinde konuşuyor.

TAFF Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın yaptığı “Kadın İşi Banka Soygunu”nda; Ferit Aktuğ, Erdal Cindoruk, Ayşen İnci, ve Gökçe Eyüboğlu performansıyla göz dolduruyor. İki usta oyuncu Meral Çetinkaya ve Ayten Uncuoğlu’nun da yer aldığı filmde; Sadi Celil Cengiz ile Murat Güven Akpınar konuk oyuncu, Ali Erkin Saltukoğlu ise, çocuk oyuncu olarak izleyici karşısına çıkıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Viyana Operası Sahne Arkası - Backstage Wiener Staatsoper (2023) Ölümüne Kaçış - Essential Killing (2011) Yolculuk (2016) Havas İlm-i Cin (2023) Afire - Kızıl Gökyüzü (2023) Güneşin Karanlığında - The Lincoln Lawyer (2011)

Leave a comment