ESKİ DOSTLAR/STAND UP GUYS

SİNOPSİS
Oscar ödüllü Al Pacino, Christopher Walken ve Alan Arkin’i bir araya getiren “Eski Dostlar”, emekli olmuş üç gangsterin geçmişleri ile karşı karşıya kalmalarını konu ediyor.
Val (Al Pacino), hapisten yirmi sekiz yıl sonra yeni çıkmıştır. En iyi arkadaşı Doc (Christopher Walken), Val’ı o gün onu yalnız bırakmamak adına hapishane çıkışı karşılar. Doc (Al Pacino) ve Val (Christopher Walken) yıllar sonra tekrar iyi bir ikili olup aralarına Hirsch’i de (Alan Arkin) alırlar. Bu üç arkadaş yıllar geçmiş olsa da eskiden oldukları gibi ayrılmaz bir üçlü olurlar. İlerlemiş yaşlarına rağmen hala suç işleme potansiyeline
sahiptirler. İçlerinden biri, diğerlerinden bir sır saklamaktadır ve vakti kısıtlıdır. Eski dostların tekrar bir araya gelmesiyle birlikte geçmişleri ile karşı karşıya kalmaları da çok uzun sürmeyecektir.
PRODUKSİYON HAKKINDA
Yapımcı Tom Rosenberg ile meslektaşı Gary Lucchesi’nin “Eski Dostlar” senaryosu ile tanışması , Sidney Kimmel Entertainment çalışanı Jim Tauber sayesinde olmuştur. İkili, ilk olarak Lakeshore Entertainment’in bu hikaye ile ilgileneceğini düşünmüş. Senaryoyu okuyan Rosenberg, senaryo üzerinde senarist ile biraz çalışmayı arzu etmiş. İkili bir süre birlikte çalışmışlar. Rosenberg, senarist Haidle ile birlikte çalışmanın çok keyifli olduğunu düşünmekle beraber Haidle’ın bu senaryoyu nasıl yazdığını anlayamamış. Çünkü Rosenberg’e göre Haidle’nin yaşam tarzı ile filmde oluşturduğu karakterler arasında bir uçurum varmış. Yapımcı Gary Lucchesi senaryoyu okuduktan sonra “Eski Dostlar” filminde oskar ödüllü Al Pacino, Christopher Walken ile Alan Arkin’i Doc, Val ve Hirsch karakterleri için bir araya getirebilmenin büyük bir avantaj olduğunu düşünmüş. Senaryodan tatmin olan yapımcılar, filme uygun en iyi yönetmen arayışına düşerler ve Rosenberg’in aklına ilk gelen isim Fisher Stevens olur. Nitekim Stevens, bu işe hemen dahil olmuş. Stevens 2009 yılında “The Cove” belgeseli ile Akademi Ödülü kazanmıştır.

KÜNYE
Tür Komedi, Suç
Süre 95 dk
Dili İngilizce
İthalat / Dağıtım Pinema
Yapım Yılı 2012
Resmi Site: http://www.standupguysfilm.com
OYUNCULAR VE EKİP
Yapımcılar Sidney Kimmel
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Tim Tauber
Yürütücü Yapımcılar Matt Berenson
Ted Gidlow
Bingham Ray
Eric Reid
Bruce Toll
Yapım Tasarımı Maher Ahmad
Senaryo Noah Haidle
Yönetmen Fisher Stevens
Kasting Deborah Aquila
Tricia Wood
Kostüm Tasarımı Lindsay McKay
Müzik Lyle Workman
Oyuncular Al Pacino (Val)
Christopher Walken (Doc)
Alan Arkin (Hirsch)
Julianna Margulies (Nina Hirsch)
Mark Margolis (Claphands)
Lucy Punch (Wendy)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ya Ben Ölürsem (2021) Winchester (2018) Çıtır Kaçak Tehlikeli - Barely Lethal (2015) Hükümet Kadın 2 (2013) Sevimli Emojiler - The Mojicons (2017) Vikingler: Büyük Macera - Vikings (2020)

Leave a comment