TESTOSTERON OYUNUNDAN UYARLANAN
“ERKEK TARAFI” 22 KASIM’DA SİNEMALARDA!

5 yıl boyunca Kemal Aydoğan yönetiminde kapalı gişe sahnelenen “Testosteron” oyunundan uyarlanan “Erkek Tarafı” 22 Kasım’da tüm Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor. İlksen Başarır’ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Mert Fırat, Emre Karayel, Timur Acar, Onur Ünsal, Metin Coşkun, Tuna Kırlı ve ekibe yeni katılan Cihan Ercan yer alıyor. Polonyalı yazar Andrzej Saramonowicz tarafından kaleme alınan şaşırtıcı ve eğlenceli tiyatro oyunu Testosteron’un adaptasyonu İlksen Başarır, Mert Fırat ve Kemal Aydoğan tarafından gerçekleştirildi.

İptal edilen düğün sonrası bir restoranda oturan yedi adamın bazen komik, bazen hüzünlü ve çoğu zaman eğlenceli erkeklik hikayelerinin samimi bir dille anlatıldığı Erkek Tarafı, dikkat çeken oyuncu kadrosuyla şimdiden Testosteron oyununun hayranları tarafından takibe alındı. Film yedi erkeğin cinselliğe, kadına ve doğaya erkekçe bakışlarına odaklanırken bu bakışın trajikomik hallerini ortaya koyuyor. Bunu yaparken de kadınların erkeklerin dünyasındaki önemini ve erkek egemen dünyanın çarpıklıklarını gözler önüne seriyor.

Mars Entertainment Group ve Kutu Film ortak yapımı olan ve aynı zamanda BKM ve 1000 Volt işbirliğiyle gerçekleştirilen, Maximum Kart’ın katkılarıyla vizyona girecek olan Erkek Tarafı müzikleriyle de çok dikkat çekiyor. Özgün müziklerini Taner Yücel ile Gevende grubundan tanıdığımız Ahmet Kenan Bilgiç ve Okan Kaya’nın beraber yaptığı filmde ayrıca Ümit Besen’in unutulmaz şarkısı Nikah Masası da farklı bir versiyonuyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

SİNOPSİS
Aşkı mantık mı, duygular mı, yoksa biyoloji mi yönetir?
Her şey nikah salonunda evlenmek üzere olan gelinin salondaki konuklardan biriyle öpüşmesiyle başlar. Nikah salonu savaş alanına döner, kimin kime vurduğu belli değildir. Ortalık yatışınca kavganın tarafları olan farklı mesleklere ve karakterlere sahip 7 adam (Mert Fırat, Emre Karayel, Timur Acar, Onur Ünsal, Metin Coşkun, Tuna Kırlı ve Cihan Ercan) ünlü bir pop şarkıcısı olan gelinin neden kendi halinde bir bilim adamıyla olan ilişkisini nikah salonunda bitirmeye çalıştığını tartışır. Gece boyunca tek ortak noktaları olan “kadınlar” üzerinden konuşurlar. Kadınlarla olan komik hikayelerini anlattıkça zaafları ve zayıflıkları teker teker ortaya saçılır.

KÜNYE

Yönetmen: İlksen Başarır
Oyuncular:
Mert Fırat (Tankut)
Emre Karayel (Kamber)
Timur Acar (Aliş)
Onur Ünsal (Korcan)
Metin Coşkun (Adem)
Tuna Kırlı (Volkan)
Cihan Ercan (Seçkin)
Görüntü Yönetmeni: Hayk Kirakosyan
Sanat Yönetmeni: Baran Uğurlu
Senaryo:   Kemal Aydoğan, İlksen Başarır ve  Mert Fırat
(Andrzej Saramonowicz’in “Testosteron” adlı oyunundan uyarlanmıştır.)
Müzik: Ahmet Kenan Bilgiç, Okan Kaya, Taner Yücel
Kurgu: Ömer Özyılmazel
Yapım şirketi: Mars Entertainment Group ve Kutu Film
Yapımcılar: Muzaffer Yıldırım, Sevil Demirci, Seyhan Kaya, Hazal Dut
Tür:  Komedi

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157637768397145″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
5 No'lu Cezaevi (2011) Eşitlik Savaşçısı - On The Basis of Sex (2018) Spark: Bir Uzay Macerası - Spark: A Space Tail (2017) Şeytanın Pabucu (2008) Şirinler - The Smurfs (2011) Kickboxer: Misilleme - Kickboxer: Retaliation (2018)

Leave a comment