Eren Yiğit’in Gestus Sergisi 30 Kasım çarşamba günü Galata Galeri Bu’da açılıyor

Sessizliğin Fotoğrafçısı  Eren Yiğit  70 Ünlüyü Fotoğrafladı.  Herkes Sustu. Mimikler Konuştu

Başarılı Fotoğrafçı Eren Yiğit’in 70 Ünlü İsim ile Yaptığı Çalışmanın Ürünü Olan Sergisi “GESTUS”  Kasım ayında İstanbul’da Galeri Bu’da Açılıyor.

2009 Yılından beri profesyonel fotoğrafçılık yapan Eren Yiğit farklı alanlarda yaptığı özgün çalışmalar ile dikkat çekiyor. Sanatçılar ile yaptığı özel çalışmaların yanı sıra moda fotoğrafı, albüm ve dergiler için de kapak çekimleri yapan Eren Yiğit ilk kişisel sergisini 30 Kasım çarşamba sabah 11:00’den itibaren Galata’daki Galeri Bu’da açıyor.

Sergi ismini Latince mimik anlamına gelen “Gestus” kelimesinden alıyor. 70 ünlü ismin 70 fotoğrafından oluşan sergide Hakan Bilgin, Ali Düşenkalkar, Sevil Akı, Rüzgar Erkoçlar, Cem Kılıç, İpek Tuzcuoğlu, Ahmet Kayakesen, Burak Alkaş, Yeşim Salkım, Seçkin Piriler, Banu Parlak, Yunus Emre Yıldırımer, İdo Tatlıses, Gamze Topuzoğlu, Cenk Torun, Wilma Elles, Burçin Abdullah, Dilan Çıtak, Didem Balçın, Ayşenur Günay, Hakan Dinçkol, Duygu Çetinkaya gibi isimlerin fotoğrafları görülebilecek. Ünlü sanatçıların birbirinden ilginç ve belki de kendilerinin bile ilk kez keşfettiği mimiklerinin yer aldığı “GESTUS” isimli sergi, siyah beyaz portrelerden oluşuyor.

Fotoğrafçı Eren Yiğit ilk sergisini neden böyle bir tema üzerine kurduğunu ise kısaca şöyle anlatıyor ;

“Ben sessiz bir iş yapıyorum ve sözsüz. İnsanların kendini nasıl ifade ettiklerini gözlemlediğimde de en aciz kaldıkları zamanın konuştukları zaman olduğunu keşfettim. Söz çoğu zaman anlatmak istediğine yetişemiyor ama ifade, mimik bazen de bir nida bizi asla yanıltmıyor. Kısacası sadece insanlarla değil tüm evrenle kurduğumuz sözsüz iletişimi önemsiyorum. Kim bilir bir sonraki çalışmamda belki de ünlemleri fotoğraflarım!”

Sanatçı ayrıca oldukça titiz ve 2,5 ay’dan fazla süren çekimler sonucunda sergi için hazır hale geldiklerini belirtiyor ve çekimler esnasında kendisine destek olan tüm sanatçı dostlarına teşekkürlerini sunuyor.

Sergi 30 Kasım ile 18 Aralık tarihleri arasında Galeri Bu’da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lamborghin: Efsanenin Arkasındaki Adam - Lamborghini: The Man Behind the Legend (2023) Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan (2024) Suç Takımı - Den of Thieves (2018) Kağıt (2011) Sevgili David - Dear David (2024) Hayat Okulu -  The School of Life (2018)

Leave a comment