ENTRİKA / ARBITRAGE

SİNOPSİS: Entrika / Arbitrage başarılı yazar Nicholas Jarecki’nin ilk yönetmenlik denemesi. Bu film aşk, sadakat ve finans dünyasının karanlık dehlizleri hakkında gerilim dolu bir macera filmi. New York’un önemli yatırım bankacılarından biri olan Robert Miller (Richard Gere) altmışıncı yaş gününün arifesinde başarılı bir iş adamı ve aile reisi portresi çizmektedir. Hâlbuki köşkünün duvarları dışında, başı büyük beladadır,yaptığı
yolsuzluklar ortaya çıkmadan borç batağındaki şirketini büyük bir bankaya satmaya çalışmaktadır. Bir yandan içinde bulunduğu bu durumu sadık karısı Ellen (Susan Sarandon) ve veliahttı olan zeki kızından (Brit Marling) saklamaya çalışırken, bir yandan da güzeller güzeli Fransız sevgilisi, sanat galerisi sahibi Julie Cote (Laetitia Casta) ile yaşadığı gizli ilişkiyi saklamaya çalışmaktadır. Tam sorunlu şirketini satmak üzereyken, beklenmedik bir olay yüzünden ailesi, imparatorluğu ve işlediği suç arasında sıkışıp kalır. Bu esnada geçmişten tanıdığı Jimmy Grant (Nate Parker) ona yardımcı olur. Yapılan bir hata New York polisi Michael Bryer’ın (Tim Roth) dikkatini
çeker ve suçluları bulmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Zaman daralırken Miller kendini içinden çıkılması zor bir ahlaki ikilemde bulur. Foyası ortaya çıkmadan içinden bulunduğu durumdan kurtulabilecek midir?

PRODÜKSİYON NOTLARI
19 yaşında NYU Film Fakültesi’nden mezun olan Nicholas Jarecki kariyerine bir yazar olarak başladı. İlk film projesinin konusunu ailesinden ötürü iyi bildiği bir dünya olan finans piyasasından seçti. O dönemdeki finansal kriz hakkında eline geçen her şeyi okudu. Özellikle “The Great Hangover” isimli kitaptan çok etkilendi. Entrika /
Arbitrage filminin senaryosunu 9 ayda tamamladı.
Filmde Richard Gere yakışıklı, kültürlü, ailesini seven, hayırsever bir milyarderi canlandırıyor. Ama bir yandan da ahlak sınırlarını zorluyor ve sahip olduğu gücü kendi kurallarını koymak için kullanıyor. Jarecki’ye göre bu rolü oynaması için Richard Gere’den daha iyisi olamazmış.
Richard Gere’in etrafındaki kadın karakterlerde filmde önemli yer tutuyor. Richard Gere’in eşini oynaması için ilk akla gelen isim Susan Sarandon olmuş. O da projenin başından itibaren içinde yer almış. Brit Marling ve Latetia Casta da geçmiş tecrübeleriyle rollerine tam oturmuşlar.
Filmde gerçekçi bir dünya yaratmak için milyarder New Yorkluların gerçekten gittiği The Four Seasons, The Plaza Hotel, Birleşmiş Milletler Binası ve 5. Caddede bulunan New York’un en prestijli ofislerinin bulunduğu binalar mekan olarak kullanılmış.

YÖNETEN VE YAZAN: NİCHOLAS JARECKI
OYUNCULAR: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling, Laetitia Casta
TÜRÜ: Macera, Gerilim
SÜRE: 113 dk.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=” 72157631405872464″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ağır Kelepçe (2017) Şah Mat - Pawn Sacrifice (2015) Dua Et Kardeşiz (2018) Yine mi Sen? - You Again (2010) Figüran (2014) Şeytana Sempati - Sympathy for Devil (2023)

Leave a comment