Yazın Enerjisi ve Sanatın Ruhu Açıkhava’da Buluşuyor

31. Yıl ENKA Açıkhava Buluşmaları Başlıyor!

Kültür sanatın daimi destekçisi ENKA, 2 Temmuz’da başlayacak 31. Yıl Açıkhava Buluşmaları ile yaza merhaba diyor. “Don Kişot’um Ben” adlı tiyatro oyunuyla açılış yapacak yaz etkinlikleri boyunca Fazıl Say, Mor ve Ötesi, Teoman, Sertab Erener ve Karsu başta olmak üzere sanatın ruhunu yaşatan isimler Açıkhava’da sahne alacak.

Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları bu sene, 9 konser ve 4 tiyatro oyununu Açıkhava sahnesinde ağırlayacak. 2 Temmuz’da başlayacak etkinlikler, yazın bitmek bilmeyen enerjisini tüm şehre yayacak.

Yaz Gecelerinde Tiyatro Keyfi
Sezonun en sevilen 3 oyununa ev sahipliği yapacak etkinlikler kapsamında ilk olarak, Baba Sahne’nin yeni ve iddialı yapımı “Don Kişot’um Ben” 2 Temmuz’da tiyatro severlerle buluşacak. Cervantes’in ölümsüz eseri Don Kişot, Bulgakov’un dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen yepyeni bir metinle seyirciyle buluşacak. 11 Temmuz’da ise Semaver Kumpanya’nın sahneye koyduğu Madde 22 sahnelenecek. Joseph Heller’in yazdığı ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunda, yazarın 2. Dünya Savaşı sırasında yaşadıkları, eğlenceli bir üslupla izleyiciye anlatılacak. Gösterimler; 6 Ağustos’ta Haldun Dormen’in yazdığı sezonun yeni oyunu Küllerin Arasından ve 8 Ağustos’ta Türk tiyatrosunun büyük ustaları Deniz Gökçer, Burçin Oraloğlu ve Zeliha Berksoy’un oynadığı aile komedisi “Sanat Yemekte Yenir Mi?” ile devam edecek. Açıkhavada tiyatro keyfi, kimi zaman kahkaha attıracak, kimi zaman hüzünlendirecek…

Yıldızlarla Dolu Açıkhava!
ENKA Kültür Sanat Açıkhava konserleri, rock müziğin en önemli topluluklarından mor ve ötesi’nin 4 Temmuz’daki konseriyle başlayacak. Canlı performansıyla buluşmalara hareket katacak grubun ardından sahne 9 Temmuz’da Barabar grubunu ağırlayacak. Oyuncular Serkan Keskin, Taner Ölmez ve müzisyen, yapımcı, aranjör Fırat İkisivri’nin hayata geçirdiği ve ünlü üçlüye dahil olan müzik profesyonelleriyle sahneye taşınan grup, önemli halk müziği eserlerini yorumlayacak.

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan; dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say bir klasik haline gelen ENKA Açıkhava konseri için bu sene 17 Temmuz’da sahne alacak. Resitalde; sanatçı yeni eseri “Truva Sonatı” ile seyircileri selamlayacak. Konserde ayrıca; kendisinin ve çağdaş bestecilerin eserleri ile dinleyenlerini mest edecek.

  1. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları 23 Temmuz’da sürpriz konuk sanatçıların da sahne alacağı Redd konseriyle devam edecek. Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Özgümüş’ün yer aldığı grubun performansını, 25 Temmuz’da sahne alacak Barış için Müzik Orkestrası konseri takip edecek. Ardından ENKA sahnesi, 30 Temmuz’da Türkiye’nin en güçlü seslerinden Sertab Erener ile usta piyanist ve besteci Sabri Tuluğ Tırpan’ı aynı sahnede ağılayacak. Sahnenin bir sonraki konuğu, caz, blues ve Türk Müziği’ni harmanladığı performansıyla Karsu olacak. Özellikle “Gesi Bağları” “Jest Oldu” ve “Domates, Biber, Patlıcan” şarkılarına getirdiği jazz yorumuyla hayran kitlesini artıran Karsu, 20 Ağustos’ta alışılmışın dışında bir performansla sahnede olacak. 27 Ağustos’ta Barış için Müzik Orkestrası bir kez daha açıkhava sahnesine coşku katacak.

Açıkhava Buluşmalarının son konuğu ise, Türk rock müziğinin en başarılı şarkıcı – söz yazarlarından Teoman olacak. Sanatçı, Gönülçelen’den Renkli Rüyalar Oteli’ne en sevilen şarkılarını 4 Eylül akşamı seyircisiyle birlikte söyleyecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cesur Balık Sihirli Dünyada (2022) 7 Cüceler - Der 7bte Zwerg (2015) Ben O Değilim (2014) Benim Adım Aşk - Amore - I am Love (2011) Oppenheimer (2024) Haile: Bir Aile Kabusu (2023)