Emoş’un gecesi
Nostaljik doğum günü
Emel Sayın’ın nostaljik gecesi
Konser ve doğum günü bir arada

Emel Sayın üç pasta ile sahnede doğum günü kutladı. Erol Evgin ile dans etti..
Doğum gününde  Bostancı Gösteri Merkezi’nde halk konser veren Türk sanat müziğinin assolisti ve usta yorumcusu Emel Sayın, doğum günün sahnede kutlarken  sanatçı dostları ile adeta geçmişe nostalji yolculuğu  yaptı. Sahneye üç doğum günü pastası gelen sanatçı “herkes yaşlanıyor  bir tek ben yaşlanmıyorum” dedi.

Türk sanat müziğinin önde gelen usta yorumcularından Emel Sayın, İstanbul’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde eşine az rastların bir konser verdi. İzleyenlerin sık sık ayakta alkışladığı ünlü sanatçı konseri sırasında aynı zamanda doğum günün de kutladı. Oldukça keyifli geçen konserinde sanatçıya maestro Selçuk Tekay ve büyük bir orkestra ve 41 kişilik Garanti Bankası Türk Sanat müziği korosu ile Beyoğlu Musiki Korosu konser boyunca eşlik ettiler. Yıllarca dillerden düşmeyen ‘Hit’ olan şarkılarını seslendiren sanatçıyı yaklaşık 1500 kişi izlerken yakın sanatçı dostlarından Erol Evgin ve eşi Emel Evgin, sinema sanatçısı Engin Çağlar ve eski Türkiye ve Avrupa güzellerinden olan eşi Filiz Vural  ile Sezen Cumhur Önal’da vardı. Türkan Şoray’ın gönderdiği çiçek ise sahnenin yanındaydı.
Çiğdem Tunç ve Burçin Orhon’dan sürpriz…
Sanatçı konserinin ilk bölümünün sonunda ise sahnede doğum günü kutlaması yaptı. Mavi boncuk şarkısını söylemeye hazırlanan sanatçı bir anda karşısında 30 yıl önce rol aldığı Neşe-i Muhabbet müzikalinde kendisine şarkıları sırasında eşlik eden dansçıları buluverdi. Aralarında Çiğden Tunç ve Burçin Orhon’un da bulunduğu dansçılar Emel sayını 30 yıl öncesine götürerek ilk nostalji sürprizini yaptılar ve Mavi Boncuk şarkısında sanatçıya dans ederek eşlik ettiler. Emel Sayın “Görüyorsunuz değil mi herkes yaş alıyor bir tek bin yaşlanmıyorum” dedi.
Sahnede üç doğum günü pastası…
Sanatçı nazar boncuğu şeklinde olan pasta ile  kuliste sahneye çıkmadan önce konseri izleyen gazetecilerin sorularını yanıtlarken ilk kutlamasını burada yaptı. Emel Sayın’a konseri organize eden ekip ve diğer dostlarından ayrı ayrı pasta sürprizi yapıldı. Bir anda sahnede üç ayrı doğum günü pastası bulan sanatçı sahneye yağan rengarenk balonlar ve seyircilerin alkışları arasında doğum gününü ikinci kez kutladı.
Erol Evgin ile sahnede şarkı ve dans…
Yakın dostu olan Erol Evgin’i sahneye davet eden Emel Sayın Erol Evgin ile Zeki Müren’in “Şimdi Uzaklardasın” şarkısını düet yaptılar. Sahnede dans etmeyi de ihmal etmeyen ikili esprileri ile de adeta kahkahadan kırıp geçirdiler. Erol Evgin doğum günü için “Biz aslında çok yaşlı falan değiliz. Geceleri uyuduğumuz zamanları çıkartın yapın hebası en fazla 35” dedi.
Engin Çağlar ile Yeşilçam nostaljisi…”Bütün şarkılarını benim için söylerdi” dedi…
Sahneye çıkarak sürpriz yapanlardan biride Emel Sayın’ın beş sinema filminde başrolü paylaştığı Engin Çağlar’dı. Eşi ile birlikte konseri izlemeye gelen sanatçı sahneye çıkarken filmlerindeki kavuşma sahnesini canlandırdılar. Ve birbirlerine sarıldılar. Ardından da filmi de yapılan ”Feride” adlı şarkıyı birlikte seslendirdiler. Engin Çağlar sinema filmlerinden söz ederken “Aslında Emel Sayın bütün şarkılarını benim için söylerdi” derken Emel Sayını kahkahaya boğdu. Emel Sayın’da “Benim için Engin Çağlar kusursuz bir beyefendidir. Uzun zamanlar geçirdiğimiz setlerde bir tek yanlışını görmedim” dedi.
Emel Sayın konserinde ayrıca önümüzdeki günlerde çeşitli kentlerde konserler vereceğini ve yeni bir albüm çalışmasına başlayacağının da müjdesini verdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeker Portakalı - My Sweet Orange Tree (2014) Bizim Hikâye (2015) Geçmişe Dönüş - Memory (2022) Suretler - Surrogates (2009) Son Şans - The Congress (2014) Sniper: Duvar - The Wall (2017)

Leave a comment