Emel Sayın’ın fuar kıyafetleri Yıldırım Mayruk’tan

Emel Sayın artık nostaljik olan İzmir Fuarı gazino sahnesini  tekrar canlandırmak için kolları
sıvadı. Sanatçı 20 Ağustos gecesi vereceği konserde eski fuar gazinosu günlerine geri dönecek. Ünlü sanatçının sahne kıyafetlerini  ise Yıldırım Mayruk dikiyor…

Her yıl İzmir’de fuar zamanı konser  vermeyi  geleneksel hale getiren Emel Sayın, bu yıl da fuarın tek assolisti olmaya hazırlanıyor. En son 1992 yılında İzmir Fuarı “Lunapark  Gazinosu” nda İbrahim Tatlıses’in de olduğu büyük bir kadro ile fuar gazinosunda assolist  ünvanı  ile sahne alan sanatçı, o yıldan sonra İzmir’de tek başına pek çok konserler vermişti.
Bu yıl “İzmir Fuarı Gazino Günleri Nostaljisi” adı altında sahneye çıkmaya hazırlanan sanatçı 20 Ağustos  gecesi  Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak. İzmir konseri için özel kıyafetler diktiren sanatçı önceki gün soluğu Yıldırım Mayruk’un  Gümüşsuyu’ndaki  atölyesinde aldı. Çok özel kumaşlarla iki kıyafet diken Yıldırım Mayruk, sanatçıyla kıyafetleri için prova yaptı.
Prova öncesinde bir basın toplantısı yapan sanatçı yıllardır sahne kıyafetlerini hazırlayan Yıldırım Mayruk’tan vazgeçemediğini söyledi. Sahne kıyafetleri dikme işini artık bitirdiğini ve Kıbrıs’a yerleşmeden önce son kez Emel Sayın’a  sahne kıyafeti  diktiğini belirten Yıldırım Mayruk  “Emel Sayın’a 40 yıldır sahne kıyafetleri dikiyorum. Artık kemikleşmiş bir dostluğumuz var. O isteyince akan sular duruyor. Artık kimseye sahne kıyafeti tasarlamıyorum. Ancak Emel Sayın’ın yeri başka. Zaten onun gibi kaç sanaçtı kaldı” dedi.

“Para harcayan sanatçı her zaman şıktır”

Ünlü modacı 20 Ağustos gecesi konseri izlemek üzere İzmir’de olacağını belirterek “Emel Sayın kıyafete önem veren  az sayıdaki sanatçılardan biridir. Maalesef artık parasına kıyıp doğru dürüst sahne kıyafeti yaptıran sanatçı çok az. Özensiz sahne kıyafeti yaptırıyorlar” dedi.
Gelinlik gibi sahne kıyafeti…
Kendisine iki kıyafet tasarlayan Yıldırım Mayruk’a övgü dolu sözler söyleyen sanatçı  prova
sırasında giydiği beyaz tüllerden hazırlanmış beyaz güllerle süslü kıyafeti prova için giyen sanatçı “Sanki gelinlik giymiş gibiyim” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Malefiz: Kötüğün Gücü - Maleficent: Mistress of Evil (2019) Entelköy Efeköy’e Karşı (2011) Işıklar Sönünce - Lights Out (2016) Kuzgun - The Raven (2012) Örümcek-Adam: Evden Uzakta - Spider-Man: Far From Home (2019) Lanetli Ruh - Emergo (2012)

Leave a comment