YAŞATMAK ÜZERİNE YAŞAMDAN BİR OYUN

Şiddetin ve ölümün dünyaya egemen olduğu bir dönemde, yaşatmaya dair bir oyun olan ‘Ellerimin Arasındaki Hayat’ Devlet Tiyatrolarında seyirci ile buluştu.
Yaşamın içerisinde, insanların bilerek ya da bilmeyerek parçası haline geldiği, öldürme üzerine kurulu sistemi, trajik bir olay üzerinden gözler önüne seren oyunda seyirci vicdani bir sorgulamaya yöneliyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosunun yeni yılda sahneye koyduğu oyun seyircisine dünyanın bir morga çevrilmemesi mesajını iletiyor.
Kendi oluşturduğumuz yasaların nasıl esiri haline geldiğimizi anlatan ve özünde yine insanı yansıtan dünyaca ünlü İngiliz aktör ve yazar Peter Ustinov’un eserini İstanbul’da yönetmen
Cevdet Arıcılar sahneye taşıyor.

Seyirci Kendisiyle Yüzleşiyor

Sertel Çetiner’in dekor tasarımını yaptığı ‘Ellerimin Arasındaki Hayat’ adlı oyunda kullanılan aynalar seyircinin kendisiyle yüzleşmesini sağlıyor.

Kurgulanan dünyaya seyirciyi dâhil eden Enver Başar’ın ışık tasarımı ise özellikle dekorda kullanılan morg metaforunu destekliyor.

Medina Yavuz Almaç’ın kostüm tasarımını yaptığı oyunda, ışığından dekoruna, müziğinden tekstine bütün unsurlar organik bir bütünlük içerisinde seyirciye sunuluyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir 1 Sahnesinde seyirciyi selamlayan oyunda; Nışan Şirinyan, Funda Eskioğlu, Seda Yıldız, Tunç Günbay, Kuvvet Yurdakul, Kaya Akarsu, Cevdet Arıcılar, Ahenk Demir, Ali Fuat Çimen ve M. Tolga Pancaroğlu rol alıyor.

Dans düzenini Yeşim Alıç’ın yaptığı oyunun besteleri ise Burcu Durukan’a ait.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Belle ve Sebastian: Cesur Dostum - Belle and Sébastien: The New Generation (2023) Gölgesizler (2009) Cesur Balık Sihirli Dünyada (2022) Çığlık 6 - Scream VI (2023) Ölü Yatırım (2018)

Leave a comment