STIEG LARSSON’un

uluslararası best-seller kitabından

Ejderha Dövmeli Kız 17 Eylül’de Sinemalarda!

O’nun yolculuğu uluslararası bir sansasyona dönüştü

O’nun sırları Milyonları tutsak etti

O’nun hikayesi bir edebiyat ve sinema fenomeni

ŞİMDİ HERKES O’NU MERAK EDİYOR

30 Dile çevrildi…

41 Ülkede satış rekorları kırdı…

Filmi 50’den fazla ülkede gösteriliyor…

Tüm dünyayı kasıp kavuran bir fenomene dönüşen Millennium Üçlemesi’nin ateşi Türkiye’yi de sarmaya başladı. Dalga dalga büyümeye devam eden ve 41 ülkede 35 milyon satarak rekor kıran best-seller üçlemenin ilk ayağı “Ejderha Dövmeli Kız – The Girl With the Dragon Tattoo” 17 Eylül’de vizyona giriyor.

Kitabının başarısını göremeden hayata gözlerini yuman Stieg Larsson’un sürükleyici romanından uyarlanan ilk film 100 milyon doların üzerindeki gişe hasılatıyla büyük bir başarı elde etti. İzleyicisine soluksuz izlenecek bir hikaye vaat eden filmin başrolünde,canlandırdığı Lisbeth karakteriyle şimdiden uluslararası ün yakalayan Noomi Rapace bulunuyor. Seri ayrıca, 2012 senesi için David Fincher tarafından Hollywood’a uyarlanacak.

Konu:

40 yıl önce varlıklı ve güçlü bir ailenin genç ve güzel kızı Harriet Vanger ortadan kaybolur. Cesedi hiçbir zaman bulunamaz. Ancak bunun bir cinayet olduğuna inanan amcası yıllar sonra artık sırların ortaya çıkması için bu olayı araştıracak korkusuz birilerini tutmaya karar verir. Hapse girmek üzere olan gazeteci Mikael Blomkvist ile ona yardım eden asi, başına buyruk , dövmeli hacker kız Lisbeth Salander kırk yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger’in izini sürerken bir dizi cinayeti açığa çıkarır; üstelik katil aileden biridir. Ancak Vanger hanedanının gazabına uğrayınca avcıyken av konumuna düşerler.

“Merakla titreyen dinamit gibi bir gerilim! Tek kelimeyle WOW!”

Rolling Stone
“Büyüleyici!”

Total Film

“Lisbeth, Kuzuların Sessizliği’ndeki Jodie Foster’dan bu yana en etkileyici kadın kahraman”

Empire

“Nefes kesecek derecede heyecan verici”

Film: “THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO – EJDERHA DÖVMELİ KIZ”

Yönetmen: Niels Arden Oplev
Senaryo:  Nikolaj Arcel , Rasmus Heisterberg
Roman: Stieg Larsson
Oyuncular:   Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Haber
Vizyon Tarihi: 17 Eylül 2010
İthalat: Calinos Film
Dağıtım: Tiglon

www.milenyum-film.com

http://www.facebook.com/TheGirlWithTheDragonTattoo

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Umut Üzümleri (2013) Asfalt Çiçekleri (2014) İntikam Kapanı - Everly (2015) Hayata Çalım At - Looking For Eric (2010) Kara Büyü - Drag Me To Hell (2009) Sessiz gece - Silent night (2023)

Leave a comment