“Allah intikam almak istediği kulunu, bir başka kulu vasıtasıyla cezalandırır. Ama Allah’ın emrini bilmeyenler bunu, kulun yaptığını sanır. ”

Acımasız bir ölüm makinası olan Ensar, Güneydoğu’da askerliğini yaparken, 12 yaşındaki kız kardeşine bir sübyancı tarafından tecavüz edildiğini öğrenir. Ailesi, kızın akıl hastanesinde kendini astığını söylemek için Ensar’ın, askerden dönmesini bekler.  Ensar, bu şok haberle deliye döner ve bunu, yapanların yanına bırakmayacağına yemin eder. . .

İNTİKAM DUYGUSUYLA ADALETİ KARŞISINA ALAN ZEKİCE KURGULANMIŞ BİR PLAN

Bu sırada şehirde, seri halde cinayetler işlenmeye başlar. Cinayet masasından iki usta dedektif Abbas ve Akrep Celal, acımasızca işlenen bu cinayetleri araştırmakta sorumludurlar. Stajyer polis memuresi Ezo ise gece gündüz, her daim yanlarındadır. Öldürülenlerin ortak özelliği, küçük çocuklara tecavüze etmiş, içeri girmiş ve aftan yararlanıp çıkmış olmalarıdır. Araştırmalar, derinleştikçe şüpheler, tek kişi üzerine yoğunlaşır; Ensar. Fakat o da kayıptır. Halk, neredeyse katilden yanadır. Ölü sayısıyla birlikte artan ipuçları, giderek enteresan bir durum ortaya çıkmasına sebep olur.

Yönetmen koltuğunda Uğur Yücel var. Başrol oyuncusu yine Uğur Yücel (Abbas). Akrep Celal’i canlandıran Kenan İmirzalıoğlu. Stajyer kız Ezo’yu oynayan Berrak Tüzünataç. Pavyon kadını ve Abbas’ın sevgilisi ise Ceyda Düvenci. Hepsi birbirinden müthiş bir performansa sahip. Özellikle başta Uğur Yücel ve sonra Kenan İmirzalıoğlu filmi, alıp götürüyor.

Aksiyon, gerilim, polisiye türünde olan film, sadece oyuncu kadrosuyla değil, Kubilay Tat’ın kaleminden çıkma senaryosuyla, müziğiyle ve aksiyon sahneleri başta olmak üzere görselliği ile de Türk Sineması’nda yerini, olumlu katkılarıyla alacak bir yapıt. Gözünüzü kırpmadan izleyeceksiniz.

YAPIM NOTLARI

25 Haziran’da İstanbul’da başlayan çekimler, 7 hafta İstanbul, 1 hafta Erzincan olmak üzere toplam 8 haftada tamamlandı ve Eminönü, Sirkeci, Sultanahmet, Cağaloğlu, Karaköy, Beyoğlu, Galata, Kuledibi, Asmalımescit, Eyüp, Rumeli Feneri, Beykoz semtlerinde yapıldı.

İstanbul Emniyet sahneleri, İstanbul Erkek Lisesi’nde emniyet dekoru hazırlanarak çekildi. Eminönü’nde özellikle Yeni Han, Valide Han’da çekim yapıldı. Beykoz’da çekim mekânı olarak Beykoz Fidanlığı kullanıldı.

5 trilyon bütçeye sahip filmin, aksiyon sahneleri için Fransa’dan “CineCascade” adında özel bir ekip teknik destek verdi ve yine Fransa’dan, 3 adet Mercedes W serisi araç ve parçalanmak üzere özel üretim taksiler, getirtildi. Araba sahnelerinde, set ekibiyle birlikte toplam 200 kişi çalıştı. Aksiyon sahnelerinin çekimleri, trafiğe kapatılan Galata Köprüsü’nde sabahlara kadar sürdü. Köprünün kollarını havaya kaldırmasıyla birlikte, Eminönü tarafından gelen sarı bir taksi, açılan köprünün üzerinden karşı tarafa uçtu. Tüm bu çalışmalar, sadece 10 saniyelik bir sahne için yapıldı.

Özel tim, polis, asker baskınlarının koreografisini ve Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Berrak Tüzünataç, Nejat İşler’in silah ve vücut kullanma eğitimlerini, Yesugay Aksakal gerçekleştirdi. Adli Tıp sahneleri için İstanbul Cinayet Şube Amiri Fahrettin Gönbe’den, araba aksiyon sahneleri için de İstanbul Trafik Şube’den destek alındı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uzak Çığlık - Far Cry (2014) Korkunç Gece Hikayeleri - A Night of Horror: Nightmare Radio (2021) Senden Bana Kalan (2015) Bir Gün - One Day (2011) Eylül (2011) Arada Kalan - What Maisie Knew (2013)

Leave a comment