İlk albümü “Kum Saati”nden sonra uzun uğraşlarla ikinci albümü “Kırmızı Karanlık” çıkaran Ece Dorsay, oldukça umutlu. Ece Dorsay’ın yeni albümü Kırmızı Karanlık D&R raflarında yerini aldı. İlk albümde olduğu gibi ikinci albümde de sözler ve müzik yine kendine ait. Guitarları kendi çalıyor ve kendi söylüyor.

2000 yılında Universal ile anlaşıp, Tutkuların Peşinde, Umut ve Korku Yolu adlı parçaları kaydetti. Solo gitarları Yavuz Çetin çaldı. Tutkuların Peşinde adlı demo, Alternatif adlı karma albümde yer aldı. (Diger yer alan sanatçılar :Duman, Sebnem Ferah, Teoman) Avrupa’nin ünlü müzik dergisi “Guitarist” te şarkılarıyla ilgili görüşler yer aldı. Amerika ve Avrupa’dan birçok sanatçı kendisiyle çalışması için teklifte bulundu. Canada’li trip hop grubu Soma Sonic de bunlardan biri. 2002 yılının Mayıs başında, Kum Saati adlı ilk albümünü Universal’den çıkardı. Albümde gitar da çaldı. İlk klip Umut ve Korku Yolu adlı parçaya çekildi. Albumun prodüktörlügünü Nezih Ünen, aranjörlügünü Artun Sürmeli yaptı. Albüm 2001 yılında kaydedildi ama ekonomik kriz yüzünden bir sene geç piyasaya çıkabildi. Albümde, Kenan Doğulu’nun davulcusu Aydın Karabulut, Bulutsuzluk Özlemi’nin basçısı Demirhan Baylan, Mercury’den tanıdığımız gitarist Murat Çekem, Erdem Sökmen çaldı. Arif Mardin, Kum Saati albumu için “çok siirsel sözler” ve “çok farklı bir vokal” yorumunu yapması dikkat çekici. Ece Dorsay, 2003 yazında Londra M.I.’de bas gitar ve şan eğitimi aldı. İstanbul’da kısa bir süre Randy Esen’den şan dersleri aldı. Aynı sene Kral TV 2003 ödüllerinde En İyi Kadın Çıkış dalında aday gösterildi. Eylulist bar (Arnavutköy) ‘da ve Beatles Kafe’de (Taksim-Aga Cami yanı) sağlam bir dinleyici kitlesi kazandı. Radyo Kozmos (92.3) da her cuma 21:00 – 22:00 arası Dagınık Oda adlı programda, canlı yayında kendi seçtiği parçaları çaldı. 2004 yazında, Zülfü Livaneli’ye Hisar konserlerinde geri vokal yaptı. Jeff Buckley, U2, Skin, PJ Harvey, Frank Sinatra,Morrissey, Victor Wooten, Mazhar Alanson, Nick Drake gibi farklı isimlerden etkilendi. Sanatçı Ece Dorsay, tarzını Elliot Smith, Damien Rice, Alanis Morissette, Ani Difranco, Mazhar Alanson gibi müziğinde akustik gitari ağırlıklı olarak kullanan, tavırlı sözler yazan isimlere kendini yakın buluyor.

Biografi : 03.01.1979 tarihinde İstanbul’da doğdu. Özel Notre Dame de Sion Fransiz Lisesi’ni bitirdi ve Boğaziçi Üniversitesi Ingiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’ın kızı . Müzik tarzını alternatif ve pop rock olarak adlandırıyor. Akustik gitar, elektro gitar ve bas gitar çalıyor. Karikatür çizmek, yazı yazmak gibi farklı uğraşları var. 1997 yılında Blue Jean dergisine U2’nun Selanik konserini yazdı. Superonline’ın müzik sayfalarına müzik yazısı yazdı. 1996 yılında stüdyoda kendi imkanlari ile gerçek anlamdaki ilk  demosunu kaydetti. Manhattan Ice Dream En İyi Şarkı Yarışması’nda ilk ona girdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çocuk Pozu - Child’s Pose (2014) Özel Bir Hediye - The New Toy (2023) İlk Yenilmez: Kaptan Amerika - Captain America: The First Avenger (2011) En Güzeli (2015) Percy Jackson & Olimposlular: Şimşek Hırsızı   - Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010) Şüphe - Tale 52 (2010)

Leave a comment